05 / 07 / 2024

konut aidatı bedelleri

konut aidatı bedelleri

Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen marka projelerde aidatlar kira değerine yaklaştı. İstanbul’da en düşük aidat fiyatı 300 liraya dayanırken, oturduğu evin metrekaresine 13.6 lira aidat ödeyen bile var.

Bilirkişi Ataşehir'de havuzlu sitedeki 2+1 daireye 11 bin TL kira öngördü! Vatandaşlardan 'bana da ev bul' yorumu geldi!

Konut kira bedelleri gündemden düşmezken, kiracılar fahiş kira bedelleri altında eziliyor. Özellikle İstanbul'da kiralar aldı başını gitti. Kira bedelleriyle ilgili bilirkişiden gelen kira örneği ise görenleri şaşkına çevirdi. 

Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor: Piyasa durgun, fiyatlar ne olacak?

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatları, kira bedelleri ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak "Konut açığı kira fiyatlarını tırmandırıyor" dedi. İşte o açıklama...

Gazeteci Ozan Gündoğdu: Yüksek kiraların sorumlusu düşük faizli konut kredileri!

Gazeteci Ozan Gündoğdu, fahiş konut fiyatları ve kira bedelleri ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Konut fiyatları bu sene ne olur; yükselecek mi, düşecek mi?

Ülke genelinde konut ve kira bedelleri fahiş rakamlara yükselirken, vatandaşlar fiyatların ne olacğaını merak ediyor. Peki konut fiyatları 2024 yılı içinde ne olur, yükselecek mi, düşecek mi? 

Kiralık konut aramaları arttı, kira bedelleri yükseldi!

Havaların ısınmasıyla beraber kiralık konut aramaları artış gösterirken, kiralarda da hareketlilik başladı.

Konut piyasası ne durumda?

Konut fiyatları, kira bedelleri, yüksek kredili faizler, inşaat maliyetlerindeki artış gibi konular gündemde yerini koruyor. Peki konut piyasası ne durumda?  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut piyasasını sekiz maddede değerlendirdi.

Konut fiyatları ve kiralar ne olacak? Yüzde 25 kira zammı bitiyor, yeni düzenleme gelecek!

Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç, konut fiyatları ve kira bedelleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

Fahiş kiralar kiracıları şehir merkezinden kaçırıyor! Tersine göç başladı!

Ülke genelinde konut kira bedelleri yükselmeye devam ediyor. Kira bedellerinden dolayı vatandaşlar kendilerine alternatif yollar aramaya başladı. İzmir’de kiralık konut arayanlar, şehrin merkezlerine değil, şehir merkezi dışına yönelmeye başladı.

İki şehirdeki bir konut ve 5 arsa satışa çıkarıldı! Bu tarihlere dikkat!

Denizli Çal'da yer alan konut ve ticaret imarlı arsaların satış bedelleri 45 bin TL ile 263 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 4 bin 500 TL ile 26 bin 300 TL arasında değişiyor.

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

İstanbul'da konut sitesi aidatları 50 bin TL'yi buldu!

İstanbul'da lüks konut sitelerindeki aidat bedelleri gündeme oturdu. Öyle ki bazı sitelerde rakamlar 50 bin TL'yi gördü. İşte site site aidat bedelleri...

konut aidatı bedelleri Haberi

konut aidatı bedelleri

Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen sitelerde aidatlar neredeyse bir kira değerine ulaştı. Metrekare başına aidat fiyatı diğer illere göre çok yüksek olan İstanbul’da en düşük aylık aidat 300 liraya dayandı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söyledi. 


En düşük Güngören’de


Erilkun “Maksimum aidat rakamlarında İstanbul Avrupa yakası metrekaresi 13.16 TL değer ile ilk sırada. Bunu 9.44 TL fiyatla Ankara, 7.54 ile Anadolu yakası ve 4.01 TL ile İzmir takip ediyor” dedi. Hakan Erilkun, İstanbul Güngören’in metrekaresi 1.02 TL ile en düşük değere sahipken, Beşiktaş’ın  5.6 TL ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçeler olduğunu söyledi. Erilkun, 5.6 TL metrekare fiyatına göre Beşiktaş’ta 100 metrekarelik bir evin aidatının 560 TL...