15 / 05 / 2024

konut alma dönemi

konut alma dönemi

EGİAD Başkanı Hakan İnci, mevduat faizlerinin hiçbir zaman konuta yatırım yapmanın yerini tutmayacağını vurguladı..

Konut alırken bugünü değil yarını hesaplayıp alın!

Konut almak isteyenlere önerilerde bulunan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Bütün tüketicilere bugünü değil yarını satın almalarını ve geleceğe yönelik projelerde konut sahibi olmalarını tavsiye etti..

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi başlıyor!

Konut kiralamalarında izin belgesi dönemi resmen başlıyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kısa dönem konut kiralamalarında yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini değerlendirdi. İşte detaylar...

Konut sitelerinde çift aidat dönemi! 10 bin liraya kadar yükseldi! Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Konut sitelerinde çift aidat dönemi resmen başladı. Pek çok apartman ve sitelerde aidatlar, yüzde 200'leri bulan oranlarda arttı. İşte ayrıntılar...

TOKİ 81 il projesi için tarih belli oldu! 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın!

Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı TOKİ sosyal konut projesi için tarih belli oldu. 81 il için başvuru dönemi başlıyor! Ucuz konut arayanlar hemen buraya bakın...

Değerli konut vergisinde beyan dönemi!

Geçen yıl ertelenen Değerli Konut Vergisi’nde beyan dönemi başladı. 20 Şubat’a kadar beyanname verilecek, ay sonuna kadar ilk taksitlerin ödemesi yapılacak. İşte ayrıntılarıyla değerli konut vergisi...

Düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

Kamu bankaları kredi kampanyalarını sonlandırırken, özel bankalar da kredi faizlerini artırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi dönemi bitti mi?

Konut alıcısı için fırsat dönemi!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektöründe yapılan kampanyaları değerlendirdi. Yılmaz, konut alıcısı için fırsat dönemi yaşandığını söyledi.

TOKİ Elazığ Zafran'da konut teslim dönemi başlıyor!

TOKİ Elazığ Zafran projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle başlıyor.

Uşak 1051 konut projesinde teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Uşak Merkez 1051 konut projesi kapsamındaki konutlar için teslim dönemi sona eriyor.

TOKİ Maçka'da konut teslim dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Trabzon Maçka projesinde yer alan konutlar için teslim dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

konut alma dönemi Haberi

konut alma dönemi

EGİAD Başkanı Hakan İnci, insanların konut almak yerine paralarını faize yatırmasının çok doğru bir tercih olmadığını dile getirerek "Şu an konut almak için en uygun dönem" dedi.

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, konut faizlerinde yapılan düzenlemeler, piyasadaki konut fazlalığı ve sektörün nakit ihtiyacından dolayı konut fiyatlarının ucuz seyrettiği bir dönem yaşandığını belirtti. 

Karar'da yer alan habere göre İnci, birikimi olan ve ev almak isteyen vatandaşların ellerini çabuk tutması gerektiğini vurgulayarak bu fırsatın bir daha gelmeyeceğini ifade etti. İnci, mevduat faizlerinin hiçbir zaman konuta yatırım yapmanın yerini tutmayacağını vurgulayarak şöyle devam ett:

"İçinde bulunduğumuz dönem konut almak için en uygun dönem. İnsanlar parasını vadeli hesaba yatırıp yıllık yüzde 20 kar elde etmeyi planlıyor. Bir yıl sonra bu şekilde ev...