01 / 05 / 2024

konut destek sistemi nedir

konut destek sistemi nedir

Başbakan Davutoğlu, ilk evini almak isteyene destek vereceklerini söyledi. Devlet desteği kafaları karıştırdı. Sektör “Olumlu bir adım” derken, vatandaş ise teşviği ‘çözmeye’ çalışıyor..

Çin'de konut piyasasına bankalardan 17 milyar dolarlık destek!

Çin'deki bankalar ocak ayından itibaren emlak projeleri için 17 milyar dolar tutarında krediyi onaylayarak konut sektörüne destek verdi.

Yüzyılın dönüşümü başlıyor! Her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek!

Yüzleri güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi.

Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir, nasıl işler?

Dünya gazetesi yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, bugünkü yazısında Konut Edindirme Sistemi'ni kaleme aldı. Peki Konut Edindirme Sistemi (KES) nedir?

Aşamalı konut edindirme sistemi: Önce arsayı sonra konutu al! İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Son beş yılda arsa fiyatları ve inşaat maliyetlerinin artması ile vatandaşın konut alma hayali kabusa dönmeye başladı. Vatandaşların konut sahibi olmasına yardımcı olacak aşamalı konut edindirme sistemi devreye girdi. Peki yeni sistemin İnşaat sektörüne etkisi nasıl olacak?

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...

Ege Koop Genel Başkanı Aslan: Konut kredileri zirve yaptı, konut destek paketi verilmeli!

Konuta erişimde yaşanan sıkıntıları Ege Koop Genel Başkanı Aslan değerlendirdi. Aslan, kooperatiflerin desteklenerek, dar ve sabit gelirlilerin ev sahibi olmalarının sağlanabileceğini belirtti.

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

Aile Bakanlığından kadınlara tam 1.000 TL veriliyor! 2 ayda bir verilen desteği hemen PTT'den alabilirsiniz! 

'Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı'nın detayları merak ediliyor. Program ile kadınlara 1.000 TL destek sağlanıyor. Peki eşi vefat edenlere para yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Bakan Kurum ikinci el konutta merak edilen soruya cevap verdi! Konut fiyatlarında destek gelecek mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut ile alakalı detayları merak eden vatandaşlara hitaben , "İkinci elde şu anda bir çalışma yok ama destek olmak için çalışmalar yapacağız dedi.

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirimle konut kampanyasına tam destek!

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından açıklanan Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı’dan dev indirim ve yeni projeleriyle büyük destek geldi. İşte Sur Yapı’nın projeleri ve indirimi hakkında detaylar...

konut destek sistemi nedir Haberi

konut destek sistemi nedir

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde önceki gün düzenlenen ‘İnşaat Sektörü Zirvesi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk konutunu alacak olanlara ‘devlet desteği’ müjdesini verdi.

Buna göre ilk evini, konut kredisiyle alacak olanlar, bankada ‘konut hesabı’ açacak. Konut hesabında 5 yıl sonunda biriken paranın yüzde 15’i kadar devlet desteği verilecek. Kişi hesapta 100 bin lira biriktirmişse, 15 bin lira da devlet desteği alarak, hesabındaki para 115 bin lira olacak. Bu para krediyle konut alımında peşinat olarak kullanılacak. Alacağı evin değerine göre yüzde 25 peşinat yatırmak zorunda olan kişi, peşinatı denkleştirdikten sonra ayrıca konut kredisi kullanacak.


En az 3 yıl tasarruf şart

Konut hesabındaki devlet desteği için en az 3 yıl tasarruf yapmak şartı olacak. 3 yıllık tasarrufa yüzde 10, 4 yıllık tasarrufa yüzde...