02 / 05 / 2024

Konut ekspertiz ücretleri

Konut ekspertiz ücretleri

Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor. Bunun için belli bir ücret ödemesi yapılıyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni konut modeli nasıl olacak?

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nin (GYODER) gerçekleştirdiği proje kapsamında kamuya ait arazilerin kullanıma açılmasıyla arsa ücretleri sıfırlanacak, konut kiraları ise hane gelirinin yüzde otuzunu geçemeyecek. İşte haberin ayrıntıları...

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Ekspertiz ve oto bakım ücretleri kaç lira oldu? İşte 30 Eylül 2022 Auto King fiyat listesi

Araç alım ya da satım yapmadan ekspetiz ücretlerini incelemenizde fayda var. Birçok kalemde meydana gelen artışlar bu sektörü de etkiledi. Auto King ekspertiz ve kış bakım fiyatları ne kadar oldu. İşte yanıtı.

TOKİ'ye başvuru yapacaklar dikkat! TOKİ başvuru ücretleri iade ediliyor mu 2022?

TOKİ 250 bin sosyal konut projesi başvuru ücretleriyle ilgili son dakika araştırmaları devam ediyor. Peki TOKİ 250 bin konut başvuru ücretleri geri veriliyor mu? TOKİ başvuru ücretleri iadesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

TOKİ 2022 Ucuz konut başvurularında son dakika! TOKİ 81 ile ucuz sosyal konut başvuruları ne zaman? Tarih belli oldu mu?

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları için geri sayım devam ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan projenin detaylarını açıklayacak. Peki TOKİ uygulaması ne zaman başlıyor? İşte, 2022 TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları, tarihleri ve ev ücretleri ile ilgili merak edilen detaylar…

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır?

Ev alacak vatandaşları yakından ilgilendiren ekspertiz ücretlerinin nasıl geri alınacağı merak konusu oldu. Peki, konut kredisi ekspertiz ücreti nasıl geri alınır? İşte detaylar...

Erzincan'da kira ücretleri İstanbul ile yarışıyor!

Erzincan'da kira ücretleri ve konut fiyatları neredeyse İstanbul'a yaklaştı. Kent sakinleri ise artan fiyatlar karşısında oldukça tepkili.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

Konut ekspertiz ücretleri Haberi

Konut ekspertiz ücretleri

Konut ekspertiz ücreti 2016!

Ekspertiz, taşınmaz malların değerini tespit ediyor. Konut kredisi kullanmak isteyen kimselerin kredi kullanım süreçlerinde, ekspertiz raporunu almaları gerekli oluyor.


Ekspertiz raporu kapsamında satın alınacak gayrimenkulün yaş, konum gibi özelliklerine göre belirlenen değerini gösteriyor.


Ekspertiz başvurusu istenilen bir firmaya veya bankaya yapılabiliyor. Banka da eksper işleri için anlaşmalı olduğu ekspertiz firmasına istenilen raporu çıkarttırabiliyor. Bunun için ayriyetten ekspertiz ücretinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar?


2016 Yılı için belirlenen gayrimenkul değerleme rapor ücretleri 30 Aralık 2015 tarihli 29578 sayılı Resmi Gazetede 28.12.2015 tarih ve 36/1712 sayılı kurul kararı ile yayımlandı.


Peki, konut ekspertiz ücreti 2016 ne kadar oldu? 2016 yılına bankadan kredi çekmek isteyenler ve dolayısı ile evlerine ekspertiz gelen kimseler ne kadar ücret ödeyecek?


Geçtiğimiz sene 360...