05 / 05 / 2024

Konut Endeksi arttı mı

Konut Endeksi arttı mı

Türkiye Konut Fiyat Endeksi,2014 Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1.72 artarak 160.63 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.86 arttı.

Konut fiyatları arttı, Türk yatırımcılar rotayı Dubai, Almanya ve Londra'ya çevirdi!

Türkiye'de konut fiyatlarının artması vatandaşların Londra, Dubai, Almanya'ya yatırım yapmaya itti. 2023'te toplamda 120 bin Türk yurt dışından konut aldı. 

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatları arttı, tersine göç trendi başladı!

Türkiye'de yükselen enflasyon tersine göçü başlattı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz senelerde en çok göç alan İstanbul'dan diğer şehirlere göç ciddi oranda arttı.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

GYODER, deprem bölgesindeki konut piyasasını analiz etti: Satılık ve kiralık konut fiyatları arttı! 

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin satılık ve kiralık konut sektörüne etkileri değerlendirildi. İşte sektörde merakla beklenen o rapordaki veriler... 

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

İnşaat maliyetleri uçtu! İnşaat maliyet endeksi Temmuz'da ne kadar arttı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına dair inşaat maliyet endeksini bugün açıkladı. Peki temmuz ayında inşaat maliyet edeksi ne kadar oldu?, İnşaat maliyet endeksi arttı mı, düştü mü? İşte detaylar...

İnşaat maliyet endeksi arttı! Konut fiyatlarına zam mı geliyor?

TÜİK`e göre Türkiye`de her yıl 1,5 milyon civarı konut satılıyor. 2002 – 2020 yılları arası kiracı sayısı yüzde 10 artarken, ev sahipliği oranı yüzde 13 azaldı. TÜİK aynı zamanda inşaat maliyet endeksini açıkladı. Konuta zam mı geliyor sorusu gündeme geldi.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İhsan Çulhalık: Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönecek!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönmeye başlayacak” dedi.

ABD'de ulusal konut fiyat endeksi Ekim ayında yüzde 19,5 arttı!

ABD'nin ekim ayı ulusal konut endeksi sonuç verileri S-P CoreLogic Case-Shiller tarafından yayımlandı. Açıklanan resmi rakamlara göre, Ekim 2021’de geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 19.1 arttı.

Değerli konut vergisi arttı!

Değerli konut vergisine tabi matrah, yüzde 18,1 oranında yükseldi. Buna göre değeri 6 milyon 173 bin Türk Lirası ile 9 milyon 260 bin Türk Lirası arasında olanlardan 6.173 TL'yi geçen kısım binde 3 oranında vergiye tabi tutulacak.

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

Konut Endeksi arttı mı Haberi

Konut Endeksi arttı mı


Türkiye Konut Fiyat Endeksi,2014 Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 1.72 artarak 160.63 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14.63 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 4.86 arttı. 



Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2013 Temmuz ayında 1.253,23 TL/metrekare iken 2014 Temmuz ayında 1.429,60 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2014 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 2.59, yüzde 1.35 ve yüzde 1.30 artış...