23 / 07 / 2024

konut faizleri düşer mi 2018

konut faizleri düşer mi 2018

Ev almak isteyenlerin beklediği konut kredi faizlerindeki indirim bir türlü gelmiyor. Bankalar aksine faiz oranlarında artışa gidiyor. İşte 15 Ekim itibari ile bankaların 120 ay vadeye uyguladığı konut kredisi faiz oranları…

Yüksek faizleri düşürecek yeni öneri!

Yüksek faizlerin düşürülmesinin ancak kamu bankalarının faizleri düşürmesi ile sağlanacağı belirtiliyor. Ekonomi uzmanları yatırımcıları faiz sarmalından çıkartacak tek yolun kamu bankalarının projeleri kredilendirmesi ile olabileceğini söylüyorlar. 

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

ABD'de konut maliyetlerini düşürmek için yeni adımlar atılıyor!

Amerika Hazine Bakanı Yellen, konut maliyetlerini düşürmeye yönelik yeni adımları açıkladı. Bakan Yellen, gelecek üç senede uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağını kaydetti.

'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere İslam Memiş'ten sert cevap! Vaktin varken al, yoksa parklarda yatacaksın!

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasını değerlendirerek konut almak için fiyatların düşmesini bekleyenlere seslendi. Peki konut fiyatları düşecek mi, konut alalım mı, bekleyelim mi? İşte İslam Memiş'in o yanıtı...

TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endeksi şaşırttı: İstanbul’da konut lehine açılan fark, 2024'ün ilk çeyreğinde kapandı! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endekslerine değinerek, İstanbul’da 2021 ortasından itibaren konut lehine açılan farkın 2024 ilk çeyrekte kapanmış göründüğünü belirtti.

Konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? 

Geçtiğimiz günlerde hükümetten "konut arzını artırıp fiyatları ve kiraları düşüreceğiz" açıklaması geldi. Peki konut arzı artarsa satılık ve kiralık konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Konut piyasası düşse bile arazi piyasası yükseliyor! Peki neden?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin konut piyasası düşse bile ki arazi piyasasında fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirtti.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

konut faizleri düşer mi 2018 Haberi

konut faizleri düşer mi 2018

Geçtiğimiz hafta itibari ile 5 banka konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. Abank, Finansbank, ING Bank, Kuveyt Türk v eICBC konut kredisi faiz oranlarını güncelleyterek faiz oranlarını artırdı.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranı ortalama yüzde 2,68 olurken, masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası'nın uyguladığı yüzde 1,98, en yüksek konut kredisi faiz oranı da ICBC'nin uyguladığı yüzde 3,5 oldu.

Ekim ayı içerisinde konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşı en çok heyecanlandıran haber Enflasyonla Topyekün Mücadele Prgramı'nda açıklamalarda bulunna Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bankaların kredi faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapılacağı müjdesi oldu.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; ilerleyen günlerde kamu bankalarından başlayarak bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirime gidilmesi öngörülüyor. 

15 Ekim itibari ile bankaların 120 ay...