05 / 05 / 2024

konut faizleri düşer mi 2018

konut faizleri düşer mi 2018

Ev almak isteyenlerin beklediği konut kredi faizlerindeki indirim bir türlü gelmiyor. Bankalar aksine faiz oranlarında artışa gidiyor. İşte 15 Ekim itibari ile bankaların 120 ay vadeye uyguladığı konut kredisi faiz oranları…

Yüksek faizleri düşürecek yeni öneri!

Yüksek faizlerin düşürülmesinin ancak kamu bankalarının faizleri düşürmesi ile sağlanacağı belirtiliyor. Ekonomi uzmanları yatırımcıları faiz sarmalından çıkartacak tek yolun kamu bankalarının projeleri kredilendirmesi ile olabileceğini söylüyorlar. 

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Konut piyasası düşse bile arazi piyasası yükseliyor! Peki neden?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin konut piyasası düşse bile ki arazi piyasasında fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirtti.

'Konut al dönemi' için yeni adımlar atılıyor! Konuta talep tekrar canlanacak!

Türkiye’nin, Haziran ayında yapılacak yerinde denetimle gri listeden çıkması bekleniyor. Bu sayede konut al dönemi başlayacak ve sektör tekrar canlanacak.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Konut fiyatları düşüyor mu? Yükseliyor mu?

Konut Fiyat Endeksi Kasım 2023'te aylık bazda yüzde 1,9 ve yıllık bazda ise yüzde 82,8 artış kaydetti. Peki konut fiyatları düşüyor mu, yükseliyor mu? İşte ayrıntılar...

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

Belediyeden satılık 25 konut ve dükkan!

Şanlıurfa İli Birecik Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik'te yer alan konut ve dükkanları satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 27 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Emlak Konut GYO 'Düşler Vadisi'ndeki villa bloklarının kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'deki projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İdealist Cadde'nin kısmi kesin kabulü yapıldı. İşte ayrıntılar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

konut faizleri düşer mi 2018 Haberi

konut faizleri düşer mi 2018

Geçtiğimiz hafta itibari ile 5 banka konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. Abank, Finansbank, ING Bank, Kuveyt Türk v eICBC konut kredisi faiz oranlarını güncelleyterek faiz oranlarını artırdı.

Bankaların güncel konut kredisi faiz oranı ortalama yüzde 2,68 olurken, masraflar hariç en düşük konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası'nın uyguladığı yüzde 1,98, en yüksek konut kredisi faiz oranı da ICBC'nin uyguladığı yüzde 3,5 oldu.

Ekim ayı içerisinde konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşı en çok heyecanlandıran haber Enflasyonla Topyekün Mücadele Prgramı'nda açıklamalarda bulunna Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bankaların kredi faiz oranlarında yüzde 10 indirim yapılacağı müjdesi oldu.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre; ilerleyen günlerde kamu bankalarından başlayarak bankaların konut kredisi faiz oranlarında indirime gidilmesi öngörülüyor. 

15 Ekim itibari ile bankaların 120 ay...