28 / 04 / 2024

konut fiyatları artacak mı 2021

konut fiyatları artacak mı 2021

Pandemi ile beraber kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar tatil bölgesine göç ediyor. Nüfus artışı yaşayan kentlerde de ev fiyatları gittikçe yükseliyor.

Ev fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek!

Kocaeli Müteahhitler Başkanı Oğuzhan Keleş, ev fiyatlarının artmaya devam edeceğine dikkat çekti. Keleş, "Biriken konut stoku, devam eden projeler var ama dediğim gibi faiz oranının psikolojik eşik 1’in altına gelmesi sektöre hareketlilik kazandıracak kanaatindeyiz" dedi.

Konut enflasyonunu neler etkiliyor?

Son günlerde uçan kira bedelleri gündemde. İstanbul'dan Antalya'ya kadar yüzde 300' varan zamlar görülüyor. Peki ama TÜİK'in yayımladığı ve kira yükselişlerini belirten konut endeksindeki artışın enflasyona paralel yüzde 19,30'da görünmesinin nedeni ne?

Satılık ve kiralık ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Türkiye'de ev satış fiyatlarında senelik değer artışı yüzde 29,7, kiralardaki değer artışı ise yüzde 16,7 olarak gerçekleşti. Satılık ve kiralık ev fiyatları koronavirüs salgınıyla uçtu.

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi!

Gayrimenkul sektörünün ilk yarı karnesi belli oldu. Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından hazırlanan 'Gayrimenkul Sektör Raporu', Türkiye gayrimenkul sektörünün 2021'in ilk yarı performansıyla ilgil önemli verileri barındırıyor.

Konut fiyatları rekora koşuyor!

Konutların değeri ile faizlerin getirisi arasındaki makas gittikçe açılıyor. Hem ev satışı rekorda, hem kiracıların sayısı ve oranı rekorda, hem de ev fiyatları rekorda.

Ev kiralarındaki artış tam gaz!

Ev kiralarındaki yükseliş tam gaz devam ediyor. Peki fiyatlar bundan sonra da artmaya devam edecek mi? Gayrimenkul sektörünü neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar dikkat! Fiyatlar uçtu!

Kovid-19 salgınıyla beraber konutlarda geçirilen zaman arttı ve uzaktan çalışma daha da yaygın hale geldi. Bunların sonucunda daha büyük, balkonlu ve müstakil konutlara olan rağbet artış gösterdi. Buna bağlı olarak konut fiyatları da arttı.

İnşaat malzemelerindeki zam ev fiyatlarını nasıl etkileyecek?

İnşaat sektöründe fiyatlar gündemden düşmüyor. Demir fiyatlarındaki artış sektör temsilcilerini tedirgin ediyor. Temsilciler, inşası süren projeler bitirildiğinde konut fiyatlarının artacağını dile getiriyor.

Konut yatırımına hücum!

Konut yatırımı son zamanlarda ön planda. 2020 yılında konut fiyat endeksinde son 10 senenin en büyük yükselişi kaydedildi. Peki konut yatırımı mantıklı mı? Bu nasıl anlaşılır? İşte detaylar...

Konut fiyatları artacak mı?

Kiler GYO YK Üyesi Sefa Kiler, gayrimenkul sektörünü, sektörün şu an ki durumunu ve güncel projeleriyle alakalı röportaj sorularını cevapladı. 

Gürsel Baran'dan konut sektörü açıklaması!

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, pandemi döneminde ticareti, firmaların ve esnafın sorunlarını anlattı. Gürsel Baran, inşaat sektörünün zorda olduğunu söyledi.

Konut ve arsa alanlar her zaman kazanıyor!

Konut Market ve Konut Shop Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yener, konut sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve ihtiyaca göre doğru proje yapmanın önemli olduğunu dile getirdi.

Konutta 1,5 milyon adetlik satışla tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye geneli konut satışında geçen yıl 1,5 milyon adetle tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı. Sektör temsilcileri, bu rekora en büyük katkının "yeni normale geçiş sürecinde kamu bankalarınca başlatılan düşük faizli destek kredisinin" sağladığını belirtiyor.

2021 yılında gayrimenkul sektörünü neler bekliyor?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş “2021 yılında gayrimenkul sektörünü nelerin beklediğini” değerlendirdi...

2024'te konut fiyatları artacak! Piyasayı yükseltecek 3 neden!

2023 yılında Türkiye’de konut fiyatlarının bir yılda yüzde 84 oranında arttı.2024 yılında konut fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyleyen uzmanlar piyasayı yükseltecek 3 nedeni açıkladı.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı: Seçimden sonra yüzde 40 artış bekleniyor!

Gayrimenkul sektöründe 3 senedir yaşanan hareketlilik, ilk dört ayda yerini gerilemeye bıraktı. Peki konut fiyatları artacak mı? Uzman isimler tek tek açıkladı.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Konut fiyatları bu yıl ne kadar artacak? Fiyatlarda düşüş mümkün mü?

Konut fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 174 artarak rekor kırmıştı. Aralık ayında ise artış oranı yüzde 3.8 ile aylık yüzde 2.9 olan enflasyonun üstünde gerçekleşti. Peki konut fiyatları düşecek mi?

Konutta maliyet ve personel krizi! Ev fiyatları daha da artacak! 

Konut sektöründeki Çimento, demir, enerji fiyatlarında yaşanan artış ve arsa yetersizliği gibi sorunlara şimdi personel krizi de eklendi. Peki konut fiyatları artacak mı? İşte ayrıntılar...

İngiltere'de konut fiyatları gelecek 2 senede yüzde 9 artacak! 

İngiltere'de konut fiyatlarının gelecek 2 sene içinde ortalama yüzde 9 oranında gerilemesi bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış hız kesse de durmuyor! Yıl sonuna kadar işte bu kadar artacak

Geçtiğimiz eylül ayında hızlı bir şekilde artmaya başlayan konut fiyatlarında yavaşlama dönemine girdi. İşte detaylar...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatları yüzde 40 artacak!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olmasını ertelemeye devam ediyor. Demir İnşaat'ın Patronu Hamit Demir vatandaşa ev almaları konusunda kritik tarihi verdi. 

Konut fiyatları gelecek yıl daha da artacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Oda başkanı Mesut Güleroğlu ve İzmir'de inşaat ve emlak sektöründe çalışmalar sürdüren Kaan Altındağ, sektöre ilişkin konuştu. Altındağ, gelecek yıl konut fiyatlarında çok büyük fiyat yükselişlerinin vatandaşları beklediğine vurgu yaptı.

konut fiyatları artacak mı 2021 Haberi

konut fiyatları artacak mı 2021

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, son 10 sene içerisinde Antalya'daki nüfusun yüzde 29 yükseldiğini söyleyerek nüfus yoğunluğunun yüzde 50'sinin Kepez, Konyaaltı ave Muratpaşa ilçelerinde meydana geldiğini bu sebeple obez büyümeyle karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Milliyet'te yer alan habere göre; Hançer, "Bunun sonucu da kaçak yapılaşma, gayrimenkul fiyatlarında fahiş artış, ulaşım sorunları, çevre kirliği, alt yapı ve sağlık sorunları olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, 2010-2020 yılları arasında yüzde 29 oranla en çok Antalya, yüzde 19 oranla Ankara ve Bursa, yüzde 17 oranla İstanbul ve yüzde 11 oranla İzmir'in nüfusunun çoğaldığını dile getirdi. Hançer, turizmin gözde merkezi Antalya'nın son 10 yıl içerisinde hem yurtiçi hem de yurtdışından yoğun...