15 / 05 / 2024

konut geç teslim

konut geç teslim

Konut alım satım işlemlerinde en çok merak edilen hususlardan biri ise konut teslimleri olarak karşımıza çıkıyor. Konut teslimleri, konutun alındığı şartlara göre değişkenlik gösteriyor. Peki, konut en geç ne zaman teslim edilir?

Deprem konutları sahiplerini buluyor! AFAD 30.723 deprem konutları kura sonuçları nasıl öğrenilir? 

AFAD, Türkiye genelinde meydana gelen afetler sonucunda mağdur olan vatandaşlar için önemli bir adım olan deprem konutlarını hak sahiplerine ulaştırmak için kura çekim çalışmalarını sürdürüyor. Şubat ayında yaklaşık olarak 46 bin konut sahiplerine teslim edilmişti.

Deprem bölgesinde sene sonuna kadar 200 bin konut daha teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalara değindi ve konutların teslim tarihlerini açıkladı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

İzmir Aliağa’da kentsel dönüşüm devam edecek!

Aliağa Belediyesi’nin yerinde kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yeniden inşa edilen “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 60 konut sahiplerine teslim edildi. 

TOKİ Samsun İlkadım projesindeki 314 konut teslim ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun İlkadım Kıran Mahallesi’nde inşa edilen 314 konut sahiplerine teslim ediliyor.

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

Sun Of Silivri'de son konut! Hemen teslim!

Sun Of Silivri projesinde yer alan son konutun satışı devam ediyor. Sun Of Silivri projesinde toplam 388 konut bulunuyor. 

Grand Sapphire Resort and Residences'ta hemen teslim fırsatı! 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar?

Grand Sapphire Resort and Residences, Kuzey Kıbrıs'ta hayata geçiriliyor. Hemen teslim fırsatıyla satışların sürdüğü projede, sayılı daire kaldı. Peki Grand Sapphire Resort and Residences'ta 1+1, 2+1 konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

TOKİ, Hakkari Merkez’deki 297 konutu teslim ediyor!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hakkari’nin Merkez İlçesi Gazi Mahallesinde inşa edilen 297 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Artbahçe Çekmeköy konut projesinde tapu hemen teslim! Yaşam resmen başladı...

Anadolu Şehircilik Yatırım tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Artbahçe Çekmeköy konut projesinde satışlar devam ediyor. Hemen tapu teslim edilen projede yaşan ise başladı.

Antteras Nev konut fiyatı ne kadar, proje ne zaman teslim edilecek?

Ant Yapı’nın Beylerbeyi’nde hayata geçirdiği, Antteras Nev konut projesinde satışlar devam ediyor. Sınırlı sayıda konutun kaldığı projenin teslim tarihi belli oldu. İşte detaylar...

TOKİ Manisa 100 bin konut projesi sahiplerine teslim ediliyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirdiği 396 konut hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Kastamonu Bozkurt'taki konut ve iş yerleri Aralık'ta sahiplerine teslim edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan selden etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde hayata geçirilen konut ve iş yeri anahtarlarının Aralık ayında sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

konut geç teslim Haberi

konut geç teslim

Konut en geç ne zaman teslim edilir?

Konut alım satım işlemlerinde en çok merak edilen hususlardan biri ise konut teslimleri olarak karşımıza çıkıyor. Konut teslimleri, konutun alındığı şartlara ve sözleşmelere göre değişkenlik gösteriyor.


Örneğin, inşaat çalışmaları çoktan bitmiş, içerisinde oturuma izin verilmiş bir binadan konut alınmış ise, konutun hemen teslim edilmesi gerekiyor.


Ancak bu konut kullanımda ise, örneğin içerisinde bir kiracı varsa, yeni malikin bu eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması halinde konutu teslim alarak, içerisinde oturuma başlayabiliyor.


Satın alınan konutun henüz inşaat çalışmalarının bitmediğini veya hiç başlanmadığını farz edelim. Ön ödemeli konut satışlarında, proje sahibi firmanın konutu belli bir süre içerisinde teslim etmesi gerekiyor. 


Bilindiği üzere ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da...