07 / 05 / 2024

Konut imarı nedir

Konut imarı nedir

Üzerine yapı yapılmasına izin verilen arsa türüne imarlı arsa deniyor. Ancak arsalar, Ticaret alanı, Ticaret+Konut, Turizm+Ticaret, Turizm+Ticaret+Konut gibi kategorilere ayrılıyor. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Konut imarı nedir?

Bir arsanın konut imarlı arsa olup olmadığı ilçe belediyesinin imar müdürlüğünden dilekçe ile öğrenilebiliyor.Peki konut imarı nedir?Konut imarlı arsada neler yapılabilir?İşte konut imarı hakkında bilinmeyenler..

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Emlak Konut GYO'nun Kemer Country’deki villa inşaatlarının önündeki hukuki engel kalktı!

Göktürk'te yer alan Kemer Country’nin 26 futbol sahası büyüklüğe sahip golf sahalarını konut imarına açan bakanlığın plan değişikliğine karşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucunda verilen iptal kararı, istinafta kaldırıldı. 

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Askıda konut projesi ne? Ev sahibi ve kiracı kavgasında yeni boyut!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan çatışmalara çözüm olarak vatandaşın sunduğu askıda konut projesini değerlendirdi. Peki askıda konut projesi nedir? İşte Kireçci'nin o değerlendirmesi...

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

Vatandaşlar konut kredisi detayları araştırmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara sunulan konut kredisi detayları merak ediliyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Silivri'deki 63 bin metrekarelik parsel TOKİ tarafından konut imarına açıldı! 

Silivri’de “ağaçlandırılacak alan” şeklinde ifade edilen 63 bin metrekare büyüklüğe sahip parselin TOKİ tarafından konut imarına açıldığı gündeme geldi. 

Konut imarı nedir Haberi

Konut imarı nedir

Konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?

Normal olarak belediyelerin imar yapılaşma şartlarına göre ticaret alanlarında kalan arsalara komple iş yeri yapılabilirken ticaret+konut arsalarında sadece Zemin Kat dükkan olarak geçiyor  ve üst katları konut olarak inşa edilmesi gerekiyor. 


Ticaret+Konut imar sahası içerisinde zemin katları muhakkak iş yeri olarak göstermekle yükümlü olunuyor.  Proje çizdirilirken zemin katlar ofis iş yeri olarak gözükmeli ve belediyeden bu şekilde onaylatıp İş yeri ruhsatı almanız gerekiyor. 


Şayet iş yeri olarak kullanılmayacak bir konumda ise projede yine iş yeri olarak ruhsatlandırılıp mevcut durumda konut olarak kullanma şansınız bulunuyor. Fakat böyle bir durumda iyeri ile konut arasındaki elektrik,su,doğalgaz gibi kullandığınız ihtiyaçlar işyerinde yaklaşık yüzde 20-30 gibi bir fazla fatura ödemek zorunda kalıyorsunuz. Peki, konut imarlı arsada işyeri ruhsatı alınır mı?


Arsanızın...