03 / 05 / 2024

konut kiraları düşer mi

konut kiraları düşer mi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

Kira fiyatlarındaki artış engellenebilir mi?

Ev satış fiyatlarında ve kira tutarlarında görülen fahiş artışlara tepkiler geliyor. Yeni projelerin başlamasıyla fiyatların normale döneceğini belirten emlakçılar, kiracılara ise “Ev sahibinin enflasyon oranı üzerinde zam yapma hakkı yok” uyarısında bulunuyor.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? 

Konut satın alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi desteği sağlayan kredi türü olarak tanımlanan konut kredisinin ne zaman düşeceği ev alacak kişiler tarafından merak ediliyor. Peki, Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşer? İşte detaylar...

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Konut sektörünün gözü ekim ayında! İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Ekim ayında açıklanacak olan İlk Evim kampanyasın konut fiyatlarına nasıl yansıyacağını açıkladı. Peki İlk evim kampanyası ile konut fiyatları düşer mi, yükselir mi? 

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

konut kiraları düşer mi Haberi

konut kiraları düşer mi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarının düşmesi için beş öneri açıkladı. ilçe belediyelerinin konut arsası üretmesi, imar uygulamalarının hızlı olması ve kullanılmayan ticari alanların konut haline çevrilmesini de kapsayan 5 önerisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekti. 

Peki İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konut kiralarının düşürülmesine ilişkin hangi önerilerde bulundu? İşte Şekip Avdagiç'in o açıklamaları...

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'nun Türkiye milli katılımını gerçekleştirdiği dünyanın en büyük sanayi fuarı Hannover Messe’nin açılışında gazetecilerle görüştü. Gündemle ilgili soruları da cevaplayan Avdagiç, ev kiralarında son zamanlarda yaşanan yükselişlerle ilgili konuşarak, kiraların düşmesini sağlayacak 5 önerisini açıkladı.

“İstanbul’da özellikle ilçe belediyeleri çok daha yoğun bir şekilde konut arsası üretmeli. Belediyeler imar uygulamalarında...