18 / 05 / 2024

Konut olmayan yerlere ikamet

Konut olmayan yerlere ikamet

Samsun Valiliği "bazı mahallelerde ahır ve samanlıklara seçmen kaydığı" yapıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Hiç evi olmayanlara bakanlıktan 500 bin TL'ye varan konut desteği! Konut desteği nasıl alınır 2024?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği veriyor. Peki Aile Bakanlığı'nın konut desteği nasıl alınır?

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 3 bin 500 yeni konut müjdesi! 6 şehirde 9 yeni kampanya!

TOKİ'den hiç evi olmayan dar gelirliye 9 projede toplam 3 bin 500 yeni konut müjdesi geldi. İşte TOKİ tarafından paylaşılan o ihaleler...

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya gayrimenkul satışında güvenilir olmayan ilanlar arttı! İstanbul'da olmayan otelden daire satılıyor!

Emlak karşılığı konut satışı Türkiye içinde veya dışında yaşayan yabancılara yönelik de güvenilir olmayan ilanların çoğalmasına sebep oldu. Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odalar devre mülk gibi satışa sunuluyor ve karşılığında vatandaşlık vaat ediliyor. İşte detaylar...

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı?

Prefabrik ev almak isteyen fakat yeteri kadar birikimi olmayan vatandaşlar Prefabrik evlerde konut kredisi çıkar mı? sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Evi olmayanlara son dakika müjdesi! OVP ile yeni konut kampanyası geliyor: Kredide geri ödeme sistemi de değişebilir!

Orta Vadeli Program’da (OVP) evi olmayan dar gelirliler ve konut arzı ile ilgili de önemli bilgilere yer verildi. Peki OVP ile konut kampanyası nasıl olacak? İşte detaylar...

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Fransızlar yabancılara konut kiralanmasını engellemek için fiyatları artırıyor!

Fransa’nın 20 bölgesinde, yabancılara konut kiralanmasının önüne geçilmesi amacıyla kampanya uygulanıyor. Organizatörler, turistler sebebiyle ev fiyatlarının hızla yükseldiğine ve yerel halkın başka yerlere taşınmak zorunda kaldığına dikkat çekiyor. 

Evim yok diye üzülmeyin! Ziraat Bankası'ndan konut kampanyası! Faiz oranına bakın!

Evi olmayan vatandaşların yüzlerini güldürecek o yeni haber geldi. Ziraat Bankası tarafından verilecek konut kredisi sizleri çok rahatlatacak. Peki Ziraat Bankası ne kadar faiz oranı ile kredi verecek? 

Konut olmayan yerlere ikamet Haberi

Konut olmayan yerlere ikamet

Samsun Valiliği tarafından "bazı mahallelerde ahır ve samanlıklara seçmen kaydığı" yapıldığına ilişkin haberlere ilişkin açıklama yapıldı. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre açıklamada, bazı mahallelerde ahır ve samanlıklara seçmen kaydı yapıldığıyla ilgili medya kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İkamet taşıması yapılmadığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Konut olmayan yerlere ikamet taşımaya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüzün sistemi izin vermemekte olup, ilimizde de ahır ve samanlık gibi yerlere ikamet taşıması yapılmamıştır. Bununla birlikte, gerçeğe aykırı beyan ettiği yerde seçmen hakkı elde etmeye çalışan kişilerle ilgili kolluk kuvvetlerimizce yapılan tahkikat neticesinde adresleri kapatılıp, cezai işlem uygulanmıştır.

Ladik ilçemize bağlı Akyar Mahallesi'nde gerçeğe aykırı beyanda bulunulduğu yönünde gelen şikayetler üzerine yapılan araştırmalar ve tespitlerle gerekli cezai işlemler uygulanıp, İlçe Seçim Kuruluna bildirilmiştir."