03 / 05 / 2024

Konut Pazar Yerleri

Konut Pazar Yerleri

Konut satılmazsa tüm çalışmalar boşa gider. Mimarlar, mühendisler, işçiler, patronlar, ortaklar vs. parasını konut satışından alırlar. Parayı alıcı öder, yani müşteri. Müşteriyi nerede aramak gerekir?

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Dereli ilçesindeki sel felaketinin ardından yeniden inşa edilen TOKİ konutları sahiplerine teslim edildi!

Giresun'da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından tekrar inşa edilen konut, iş yerleri ve kamu binalarıyla Dereli ilçesi modern bir görünüme kavuştu. İnşa edilen konut ve iş yerleri sahiplerine teslim edildi.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Ev fiyatları dibe düştü 

Kira artışlarını sınırlayan yasal düzenlemeler, banka kredilerini sınırlayan düzenlemeler ve mevduat talebinin azalması, konutları yatırım aracı olarak görmeyi zorlaştırdı. İkinci el konut pazarındaki ilan sayıları hızla artarken alıcı bulmak giderek daha da zor bir hale geldi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! e-Seferberlik başlatıldı: Ürünler indirimli satılacak! 

Ticaret Bakanlığı tarafından Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı. Buna göre elektronik pazar yerlerinde depremzedelerin öncelikli ihtiyaç ürünlerini indirimli olarak satışa çıkacak. Bu satışlardan pazar yerleri komisyon almayacak, satıcılar ürünlere indirim yapacak ve kargo şi

GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Faiz artışı küresel konut pazarını olumsuz etkiliyor! Konut fiyatları yüzde 25 düşecek! 

Küresel borçlanma maliyetlerindeki artış, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada konut piyasasında yaşanan patlamayı tam anlamıyla tersine çeviriyor. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Çamaşır makinelerinde sonbahar fırsatları! Trendyol 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sonbahar satışlarını artırmayı hedefleyen pazar yerleri kampanyalarını hızlandırdı. Online alışveriş platformu Trendyol’da en uygun çamaşır makinesi fiyatlarını derledik.

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

Konutta üretim atağı! 2022'de konut yeniden yükselecek!

Türkiye genelinde markalı konut pazarının 2022'de tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor. Peki konut sektörünü ve markalı konut piyasasını 2022'de neler bekliyor? Konut sektörünün temsilcileri 2022 ile ilgili neler düşünüyor? İşte ayrıntılar...

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Konut Pazar Yerleri Haberi

Konut Pazar Yerleri

Konut satılmazsa tüm çalışmalar boşa gider. Mimarlar, mühendisler, işçiler, patronlar, ortaklar vs. parasını konut satışından alırlar. Parayı alıcı öder, yani müşteri. Müşteriyi nerede aramak gerekir? Müşterilere ulaşmada pazarlama, reklam ve satış stratejisi ne olmalı? TV ve gazetelere büyük reklam vermeden müşteri nasıl bulunur?

Konut sektöründe satış ofisleri yeni müşteri bulmak için çaba gösteriyorlar. Ama satış öncesi pazarlama, reklam ve tanıtım faaliyeti yetersiz ise satış ofislerinin de yapabileceği fazla bir şey yoktur. Müşteriye ulaşmak için ayrılan reklam bütçesi doğru kullanılmaz ise yapılan reklamların etkisi geçince satış ofislerinin personellerine bilgisayarda oyun oynamak düşer…


Şirketler lansman anında reklam ve tanıtıma bir bütçe ayırıyorlar. Yapılan ilk reklam ve tanıtım sonucu yeterince satış olmazsa ikinci kez daha az reklam ve tanıtıma bütçe ayırıyorlar. Satış yine olmazsa...