18 / 07 / 2024

Konut projelerinde yürüme mesafesi kavramı

Konut projelerinde yürüme mesafesi kavramı

Para Dergisi yazarı Melis Tosyalı bu haftaki yazısında konut projesi reklamlarındaki "yürüme mesafesi" kavramını kaleme aldı.

Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesinin inşaatı yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen ve çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Dursunköy 2. etap konut projesinin inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen sürüyor.

Emlak Konut GYO Majör Gölyaka 2. etap satışta! Dev projede yüzde 10 peşinatla konut fırsatı! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Majör Gölyaka projesinde 2. etap satışa çıktı. Teslimlerin 48 sonra yapılması planlanan projeden yüzde 10 peşinatla konut sahibi olmak mümkün.

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün bir görüşme yapacak. Peki 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Yükselen konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamleler arasında yer alacak olan yeni bir konut kampanyası ilk görüşme bugün yapılacak.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş. On Çeşme Meydan Şubesi bugün Beykoz’da 5 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Konut projelerinde yürüme mesafesi kavramı Haberi

Konut projelerinde yürüme mesafesi kavramı

Para Dergisi yazarı Melis Tosyalı bu haftaki yazısında konut projesi reklamlarındaki "yürüme mesafesi" kavramına değindi. İşte Tosyalı'nın o yazısı...

Bir ev satın aldığınızı düşünün; ağaçlarla kaplı cennet gibi bir korunun hemen yanı başında. Boğaz’a ve Kız Kulesi’ne sadece yürüme mesafesinde.

Köprüye ve Avrasya Tüneli’ne ise komşu…

Yani yaşaması ayrı keyifli, gezintisi ayrı; merkezi her noktaya ulaşımı ise ultra kolay…

Reklam, gayrimenkul pazarının önemli isimlerinden Dap Gayrimenkul’a ait; mevzu bahis proje ise Validebağ Konakları (Çok katlı apartman). İnsanda direkt satın alma isteği uyandıran reklamın – ki elbette reklam ve pazarlamanın asıl işlevi de budur zaten – anlattıkları ise ne yazık ki çok göreceli.


Nasıl mı? Mesela, yürüme mesafesinde olduğu Kız Kulesi ile arası Google Map’e (Kuş uçuşu) göre tam 5.6 kilometre. Bu haliyle bile...