16 / 05 / 2024

konut satarken nelere dikkat edilir

konut satarken nelere dikkat edilir

Gayrimenkul satmayı düşünenler bu yazıyı dikkatle okumalı. Konut alıp satarken bazı konulara dikkat etmekte fayda var.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Evini satmak isteyenler aman dikkat! Nasıl daha fazla kazanabilirsiniz?

Konut fiyatlarında yaşanan artışın ardından konut yatırımı yeniden gündem oldu. Peki konut satarken nelere dikkat edilmeli? İşte 81,6 takipçili BeyazYakaGiyer isimli hesabın X'teki konuya ilişkin paylaşımı ve gelen yorumlar...

Yatırımcılar için arsa alım satım kılavuzu! Arsa alıp satarken nelere dikkat edilmeli?

Yatırımcılar, arsa alıp satarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini araştırıyor. Satılık arsaların püf noktaları, yatırımın getirisini maksimize etmek ve riskleri minimize etmek adına büyük önem taşıyor. İşte arsa alıp satarken dikkat edilmesi gerekenler...

Ev satarken nelere dikkat edilmeli?

Konut alırken nasıl her şey didik didik araştırılıyorsa satarken de aynı özenin gösterilmesi gerekir. Peki, Ev satarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Ev alırken nelere dikkat edilmeli? Konut almak isteyenler hemen bakın!

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Konut Günü çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu. Özdemir, konut sahibi olmak isteyenlerin konut tercihlerinde nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili de konuştu. İşte o açıklamalar...

Aman dikkat! Sosyal konut başvurusunda sakın yapmayın, iptal olabilir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ‘yüzyılın konut projesi’ olarak bilinen ve geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılan sosyal konut projesiyle ilgili ailelerin başvurularının iptal olmaması için nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek duyurdu.

Konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte 7 altın kural!

Konut sahibi olmak isteyen kişilerin ilk tercihi bankalardan kredi çekmek oluyor. Ancak konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenlerin bazı kriterlere dikkat etmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi çekerken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar...

Konut alıp-satarken dikkat! Bunu yapana para cezası veriliyor

Konut satın aldığı tarihin üstünden 5 sene geçmeden satan 110 bin kişi, değer artış kazancı beyannamesinde bulunmak için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesine ziyarette bulundu. Düşük vergi ödemek için yanlış beyanda bulunan vatandaşlara para cezası kesiliyor.

konut satarken nelere dikkat edilir Haberi

konut satarken nelere dikkat edilir

Ne zaman aldığınız önemli 

Konut alıp satarken bazı konulara dikkat etmekte fayda var. Gelir Vergisi Kanunu'na göre gayrimenkul alış tarihinde itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılırsa değer artış kazancına konu oluyor. Bu durumda evi hangi tarihte aldığınız önemli. 26 Eylül 2010'dan önce ise satm, sorun yok. Bu tarihten sonra aldıysanız, bir dakika bekleyin. 


İstisnası bulunuyor 

Aldığınız tarihten itibaren 5 yıllık süre (gün, ay ve yıl olarak) dolmadıysa, elde edeceğiniz kazanç 'değer artış kazancı' olarak vergiye tabi tutulacak. Önce alış bedeliniz enflasyona göre yükseltilecek. Sonra al-sat arasında doğan farktan 10.600 lira istisna (2015 için) düşülecek. Ortaya çıkan net kazanç, yüzde 15-35 arasında Gelir Vergisi'ne tabi tutulacak. 


Nasıl hesaplanır? 

Örneğin; 2011'de 200 bin liraya aldığınız bir evi 300 bin liraya sattınız. Evin enflasyondaki artışa göre bugünkü...