16 / 05 / 2024

Konut satış rakamlarını

Konut satış rakamlarını

Türkiye genelinde ekim ayında 130 bin 274 konut satıldı. Satılan konutların 61 bin 677’si ilk satış, 68 bin 597’si ise ikinci el konut oldu. 2016 boyunca geçen yılın gerisinde seyreden satışlar, bu yıl ilk kez ekim ayında geçen yılın önüne geçti.

Konut satışlarının bu yıl 1 milyonu geçmesi bekleniyor!

Gayrimenkul alımının kredi kısıtlamaları nedeniyle zorlaştığını dile getiren The Best Invest CEO’su Dara Altunyay, 2024 yılında da 1 milyonun üzerinde konut satışı olacağını ve gayrimenkulün güvenli liman olma statüsünü koruyacağını öngördüğünü belirtti.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışları 2023 Aralık ayına göre yüzde 42,04 azalarak 80 bin 308 oldu. Düşüşler 2 kata ulaştı. İşte konut satışlarının en çok azaldığı 10 şehir...

Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı!

Yükselen konut fiyatlarının, sektörü istenmeyen bir seviyeye taşıdığına dikkat çeken Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır ''Konut satışlarının artması inşaat ve arsa maliyetleri ile kredi faizlerinin düşmesine bağlı'' dedi.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

Gayrimenkul uzmanından konut satışı açıklaması: 2018 krizinden hallice!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün konut satış rakamlarını açıkladı. 2023 Kasım'da 93 bin 514 konut satılırken Gayrimenkul uzmanı Celal Erdoğdu'dan konut satışı açıklaması geldi.

Konut kredi faizlerinin yükselmesi konut satışlarını olumsuz etkiliyor!

Konut satış rakamlarını değerlendiren Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar Konut kredi faizlerinin yükselmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

Konut satış rakamlarını Haberi

Konut satış rakamlarını

Konut satış rakamlarını değerlendiren Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “Bir önceki yıl 1 milyon 40 bin seviyesinde olan 10 aylık satış, bu yıl 1 milyon 66 bine yükseldi.  2016 yılında 10 aylık sürede  496 bin 427 tane ilk satış, 569 bin 658 tane ikinci el satış gerçekleşti. Ortalama bir konut fiyatını 300 bin TL olarak düşünürsek bu satışların toplam bedeli 320 milyar TL’yi buluyor.  Yıl sonunda 1.3 milyon konut satıldığında inşaat sektöründe geçtiğimiz yıla oranla hızla yükselen bir ciro ve gelir artışı olacaktır. İnşaat sektörü 200 alt sektörü etkiliyor, sektörün kazancı istihdam ve gelir artışı yaratacaktır. Geçen yıl 1 milyon 289 bin 320 ev satıldı. Yılın bitmesine 2 ay kaldı ve 223 bin ev satılırsa geçen yıl...