29 / 04 / 2024

konut satışları artış

konut satışları artış

Türkiye genelinde eylülde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 artarak 108 bin 918 oldu. Düşen konut kredisi faiz oranlarıyla, ipotekli satışlar son 18 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Konut satışlarının artması için kurlar dengelenmeli!

GYODER Başkanı Aziz Torun, konut talebinin artması için kurun denge kazanması gerektiğini söyledi. Torun, yabancı yatırımcının talebinin azalmamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Konut satışları 8 yılda yüzde 145 arttı!

Türkiye'nin konut satışlarında 8 yılda yüzde 145'lik artış yaşandı. Konut sektöründe 2008 yılından bu yana 6 milyon 362 bin 82 konut satışı gerçekleşti.

Mart ayında toplam 116 bin 30 konut satıldı!

Türk halkı konuta hücum etti. Mart ayında konut satışı yüzde 32.4 artışla 116 bin adedi geçti. Elindeki doların yeterince prim yaptığını düşünenler de dövizini bozdurup ev almaya koştu..

Yabancıların aldıkları 3 konuttan biri İstanbul'da!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancılara konut satışı şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,8 artarak, bin 71'den bin 369'a yükseldi.

Konut edinme isteği faiz dinlemedi!

Dün açıklanan şubat ayı konut satışları ne dolar artışı ne de hava muhalefetini dinlemiş. Çünkü önceki yılın aynı ayına göre Türkiye konut satışları yüzde 15 arttı.

Faizlerin inmesiyle konut satışları uçtu!

Merkez Bankası'nın yarım puanlık faiz indirimi bile kredili konut satışlarını uçurdu. Şubatta kredili satışlar yüzde 53.5 artarak 37 bine ulaştı. Yıl sonunda satışların 1.5 milyonu bulması bekleniyor.

Ocak ayında 86 bin konutun satışı gerçekleşti!

Konut satışı aralık aylarında rekor kırıyor. Bu pek değişmeyen bir eğilim. Geçen yıl aralıkta 135 binle şimdiye kadar bir ayda gerçekleşen en fazla satış rakamından sonra ocaktaki satış normale dönüverdi.

Seçimlerden sonra konut satışları artacak!

İnşaat sektörü, yüzde 15'lik konut yardımının da etkisiyle 2015'te hareketli günler bekliyor Geçtiğimiz yılın ilk 6 ayını durgun geçiren inşaat sektörü, yılın ikinci yarısıyla birlikte hareketli günler yaşadı.

2015'te 1 milyonun üzerinde konut satışı bekleniyor!

Türkiye'de konut satışı 2014 yılını 1 milyon 165 bin 381 ile tarihi zirvesinde tamamladı. 2015 yılında 500 bini yeni konut olmak üzere 1 milyonun üzerinde satış bekleniyor.

Konut satışları 2014'te zirveye çıktı!

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, "Faizdeki, fiyatlardaki bu artışa rağmen vatandaşların ev sahibi olma isteği ve yabancıların Türkiye'de konuta yatırım yapması artışta etkili oldu" dedi.

Konut satışları yüksek kredi faizlerine rağmen arttı!

Türkiye'de konut satışları, kredi faizlerindeki yükselişe rağmen 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yüzde 10 arttı. Türkiye'de geçen yıl 11 aylık dönemde 617 bin 637 konutun satıldı..

Kasım ayında 103 bin 783 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ’Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2014 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,1 oranında artarak 103 bin 783 oldu.

Yeni projeler konut sektörüne ivme kazandırdı!

2014 yazının bitmesiyle hareketlenen konut sektörü, kışa girilirken yaşadığı yavaşlamayı kampanyalarla telafi etti. Kasım, 564 milyon liralık 1.024 adet satışla yılın en iyi ikinci ayı oldu.

10 ayda sıfır konut satışları 430 bini aştı!

Gayrimenkul sektörü ocak-ekim döneminde yüzde 10-15'lik daralma beklentilerin aksine yüzde 1.9 büyüdü. Ekim ayında yüzde 25.3'lük artışla oransal olarak büyüme rekoru kıran sektör, 10 ayda toplam 430 bin adet birinci el konut satışı yaptı.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

ABD'de yeni konut satışları yüzde 12,3 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Eylül ayında aylık bazda yüzde 12,3 artış göstererek, 759 bine çıktı. Böylece de piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 9,6 artışla beklentilerin üzerine çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Mart ayında aylık yüzde 9,6 artışla 683 bine yükseldi ve beklentilerin üzerine çıktı.

İnşaat maliyetlerindeki artış tam gaz! Konut satışları maliyetlerden nasıl etkilenecek? Sektörü neler bekliyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde inşaat maliyetlerini ve konut satışlarını kaleme aldı. H. Bader Arslan, yakın zamanda yeni konut satışlarının artışa geçeceğine ilişkin bir sinyal olmadığına dikkat çekti. 

Şeref Oğuz: Alım gücü düşüyor konut satışları artıyor!

Türkiye'de konut satışları konut fiyatlarındaki artışa rağmen devam ediyor. Dünya Gazetesi yazarı Şeref Oğuz artan konut fiyatları ve satış rekorlarını kaleme aldı.

ABD'de ikinci el konut satışları yeni yıla artışla başladı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak 2022'de arttı ve öngörülerin tersine artış sergiledi. 

Dövizdeki artış konut satışlarını nasıl etkiledi?

Konut satışları 2021 genelinde duraklasa da senenin son ayında satışlarda beklenmeyen oranda bir yükseliş kaydedildi. Bu yükseliş, ucuz kredilerin verildiği 2020 yılının yaz aylarındaki aylık artışa benzer, dikkat çeken bir artış olarak dikkat çekti.

İzmir Narlıdere Metro Hattı konut satışlarını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narlıdere metro hattı uzatma çalışmaları bölgedeki konut fiyatlarını şimdiden artırdı. Öyle ki bazı konut satışlarında yüzde 100 artış yaşandı. 

Konut satışlarındaki artış beyaz eşya sektörünü de etkiledi!

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, beyaz eşya sektörünü düğün sezonu, düşük faizli tüketici kredisi fırsatı ve konut satışlarındaki artışın etkilediğini belirtti...

Konut satışlarındaki artış kime yaradı?

Son 2-3 ayda kamu bankaları aracılığıyla konut satışlarında ciddi artışlar sağlandı. Peki bu politika veya uygulama neye yaradı? Kime ne sağladı?

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 

Konut satışlarındaki artış fiyatları nasıl etkileyecek?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini geçti. Satışları etkileyen ana unsur kredi faiz oranları olurken, satışların artması da fiyatları etkiledi. Haziran'da konut fiyatlarındaki artışın daha da fazla olacağı öngörülüyor...

konut satışları artış Haberi

konut satışları artış

Türkiye genelinde eylülde konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17.8 artarak 108 bin 918 oldu. Düşen konut kredisi faiz oranlarıyla, ipotekli satışlar son 18 ayın en yüksek seviyesine geldi. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, ortaya çıkan artışın konut satışlarında yeni bir rekorun kırılabileceğini işaret ettiğini dile getirdi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, ülke genelinde eylülde satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 5.1 düştü, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 17.8 artarak 108 bin  918 oldu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ekonomik gelişmeye katkı sunmak ve vatandaşı ev alımına yöneltmek için Emlak Konut GYO öncülüğünde başlatılan 0.70 faiz oranı ve 120 ay vadeli ‘tarihi kampanya’nın etkileriyle...