07 / 05 / 2024

konut satışları düşmeye devam eder mi

konut satışları düşmeye devam eder mi

İstanbul’da konut satışları Haziran’da neden düştü? Düşüş trendi devam eder mi? Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Lina Barokas değerlendirdi.

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satışları dün açıklandı. Satışlar 2024 yılının Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu. Konut satışlarını düşmesine rağmen fiyatlar değişmedi. Peki konut satışları artarsa fiyatlar ne olur? 

ATEM Başkanı Akçam: Konut satışları düşmeye devam edecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam konut satış rakamlarının daha da düşmesini beklediklerini açıkladı.

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Dünya'da konut satışları dibi gördü, Türkiye'de yüzde 31 arttı!

MasterTürk tarafından yapılan araştırmaya göre senenin ilk yarısında ABD, Fransa, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde konut satışları düşerken, Türkiye'de yüzde 31'lik bir yükseliş yaşandı.

Avrupa'da otomobil satışları düştü en ok satan marka belli oldu

Küresel ekonomide yaşanan yüksek enflasyon ve resesyon kaygısı otomobil satışlarına da yansıdı. rusya Ukrayna savaşının etkilediği Avrupa Birliği ülkelerinden otomobil satışları düşmeye devam ediyor. Açıklanan verilere göre kıtada en çok satılan marka belli oldu.

Muğla'da konut satışları düşüşe geçti!

Türkiye'de Ağustos ayı konut satışları önceki gün açıklandı. Türkiye genelinde konut satışları 140 bini geçerken Muğla'da ise satışlar  yüzde 26,8 düştü.

ABD’de bekleyen konut satışları yine düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD’de bekleyen konut satışları yine düşüş gösterdi...

ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları Nisan ayında yüzde 4,4 oranında düşüş gösterdi.

İkinci el konut satışları düştü mü?

021 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre konut satış adedi yüzde 23, 2. el konut satışları da yüzde 22 oranında azalma gösterdi. 

ABD'de ikinci el konut satışları martta yüzde 3,7 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında Şubat ayına göre yüzde 3,7 düşüş göstererek 6,01 milyona geriledi.

Konut satışlarındaki KDV iadesinde hangi düzenlemeler yapıldı?

Maliye, şirket ortaklarına ve ilişkili kişilere yapılan konut satışlarından doğan KDV iadelerine ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. KDV iadesinin önündeki engeller kaldırıldı. İşte detaylar...

konut satışları düşmeye devam eder mi Haberi

konut satışları düşmeye devam eder mi

İstanbul’da konut satışı, Haziran ayında %4 geriledi. İlk çeyrekte satışlarda %25 artışla, Amsterdam, Londra, Paris gibi çok sayıda önemli şehri geride bırakarak 3. sıraya yerleşen İstanbul’da konut satışları Haziran’da neden düştü? Düşüş trendi devam eder mi? Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Lina Barokas değerlendirdi.


HAZİRAN’DA KONUT %4 DÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde konut satışları ile ilgili iki ayrı önemli rapor açıklandı. Bunlardan ilki İngiltere merkezli Knight Frank Küresel Şehir Endeksi’ydi. Endekse göre, İstanbul’da konut fiyatları 2015 yılının ilk çeyreğinden 2016 yılının ilk çeyreğine yaklaşık %20 artış göstererek dünya genelinde konut satışında 3. Sıraya yerleşti. Toplam 150 şehrin konut fiyatlarını incelenen endekste İzmir %16,7 artış ile 9. Sırada yer alırken Ankara ise 13. Sıradan 27.sıraya geriledi.


Konut satışları ile ilgili bir diğer önemli...