27 / 04 / 2024

konut satışları haziran 2020

konut satışları haziran 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Konut satışları haziran ayında yüzde 209,7 artarak, tarihinin en yüksek haziran rakamlarına ulaştı" açıklamasında bulundu.

Ekonomideki hareketlilik konut satışlarına da yansıdı!

Ekonomideki hareketlilik ve kamu bankalarının düşük maliyetleri destekleri, konut sektörünün haziran ayı satışlarını da etkiledi.

Konut satışları geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32 arttı!

2020 yılının ilk yarısında yüzde 32'lik artışla geçen yılın aynı dönemine göre 141 bin 374 daha fazla konut satıldığı belirtildi.

Konut kredi faizlerindeki indirim rekoru da beraberinde getirdi!

Konut sektöründe kamu bankalarının düşük maliyetli destekleri etkisini göstermeyi sürdürürken, ülke genelinde yaklaşık 1,5 ayda kullanılan konut kredi tutarında da rekor kırıldı.

Konutta kredi fırsatı talebi artırdı!

Konut kredi faizlerinin 0.64'e düşürülmesiyle birlikte konut sektörü canlandı. Konut alımlarını erteleyen vatandaşlar, düşük faizlerle birlikte harekete geçti...

Düşük faiz sonrası konuta hücum!

Konut sektöründeki kampanyalar, konut satışlarında şimdiye kadarki en yüksek Haziran satışını gerçekleştirdi. Türkiye’de konut satışı Haziran 2020’de; Haziran 2019’a göre yüzde 209.7 arttı ve 190 bin oldu. Banka kredili satışlara büyük talep oluşurken, en çok ikinci el konut satışı yapıldı. 

GYODER ve KONUTDER'den 'konut satışları' değerlendirmesi!

GYODER Başkanı Kalyoncu, düşük faiz oranlarının konut satışlarında rekoru getirdiğine dikkat çekerek, "En önemlisi de hem vatandaşımız konut sahibi oldu hem de gayrimenkul sektörü zorlu bir dönemde büyük moral kazandı" diye konuştu.

Altan Elmas: İlk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleşti!

Z. Altan Elmas, Haziran ayı konut satışlarına ilişkin,"Normalleşmeye “V” şeklinde başladık diyebiliriz" dedi ve ilk defa yüzde 60’a yakın konut kredili alım gerçekleştiğini, sektörün canlandığını belirtti.

Konut pazarında tarihi hareketlilik! Satışlar yükselmeye devam edecek!

Haziran 2020'de Türkiye genelinde satılan konut sayısında rekor kaydedildi. Konut satışları 2019'un Haziran ayına göre yüzde 209,7 arttı. Sektör temsilcileri, konut sektöründe tarihi bir hareketlilik yaşandığını belirtirken, haraketliliğin önümüzdeki aylarda da süreceğine dikkat çekti.

2020 Haziran'da 190 bin 12 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 209,7 artarak 190 bin 12 oldu.

27 günde 7 aylık konut satıldı!

Kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası konut satışlarını uçurdu. 27 günde 14 kat artışla 94 bine yakın ipotekli konut satışı gerçekleştirildi. Bu rakam aynı zamanda geçen yılın ilk 7 ayında satılan rakama yakın.

Konut kredisi faizlerindeki indirim emlak sektörünü uçurdu!

Koronavirüs salgını sürecinde ‘duraklama’ dönemini yaşayan emlak sektörü, kamu bankalarının Haziran ayı başında kredi faizlerinde tarihi bir indirime gitmesiyle tekrar canlandı...

2 haftada 13 milyar TL'lik konut satıldı!

Ekonomi yönetiminin, kredi maliyetlerini cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine çekerek başlattığı konut kampanyasına yoğun talep geldi. İki haftada banka kredisi ile 5 milyar TL'lik satış yapıldı. Rakam Emlak Konut GYO kampanyası ve senetli satışlarla beraber 13 milyar liraya ulaştı.

ABD'de bekleyen konut satışları 5 ayın rekoruna imza attı!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi,  geçen sene Aralık ayında yüzde 8,3 artarak 5 ayın en yüksek seviyesine çıktı.  Bu artış, Haziran 2020'den bu yana görülen en yüksek aylık artış olarak kaydedildi.

ABD'de bekleyen konut satışları son 3 ayda ilk kez arttı!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan rakamlara gör ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında azalış beklentilerinin aksine yüzde 0,3 yükselirken, son 3 aydaki ilk artışını gösterdi.

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da yüzde 2,5 azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiklere göre, ABD'de yeni konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 2,5 azaldı ve 697 bine geriledi.

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Konut satışları yüzde 44,4 azaldı! 2023 Haziran'da 83 bin 636 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Haziran ayında 83 bin 636 konut satıldı. konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,4 azaldı.

ABD’de konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde konut kredilerinde yaşanan faiz artışları ile birlikte, 2. El konut satışları Haziran 2020'den beri en düşük seviyeye geriledi.

ABD'de konut satışları Haziran ayında beklenenin üzerinde düştü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD’de konut satışlarında beklenenin çok üzerinde bir düşüş yaşandı. İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Haziran ayında aylık bazda yüzde 5,4 azalma gösterdi ve Haziran 2020 tarihinden bu yana en düşük seviyeye geriledi.

2022 Haziran'da 150 bin 509 konut satıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 11,7 arttı ve 150 bin 509 oldu.

ABD'de, bekleyen konut satışları Haziran ayında düştü!

Merakla beklenen rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Haziran ayında aylık yüzde 1,9 azaldı.

ABD'de yeni konut satışları Haziran'da azaldı!

ABD'de yeni konut satışları Nisan 2020'den bu yana kaydedilen en düşük geldi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında artış!

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında aylık yüzde 1,4 artarak 5,86 milyon oldu. 

konut satışları haziran 2020 Haberi

konut satışları haziran 2020

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından, 200 günde devreye alınan ekonomik destek paketleryle ilgili paylaşım yaptı. Albayrak, "Sağladığımız imkanlarla istikrarın sürmesi için milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konut satışlarına ilişkin de konuşan Albayrak, "Türkiye için varız" dedi ve şöyle konuştu: 

"200 günde devreye aldığımız paketler; İstikrar Kalkanı Paketi, Esnaf Destek Paketi, İş'e Devam Desteği, Kısa Çalışma Ödeneği, Temel İhtiyaç Desteği. Sağladığımız imkanlarla istikrarın sürmesi için milletimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz."

Bakan Albayrak'ın paylaşımında söz konusu ekonomik destek paketlerine ilişkin bir videoya da yer verildi. Buradaki bilgilere göre, perakendeden tiyatroya kadar birçok sektöre vergi öteleme imkanı sunuldu.Taksit, faiz ve anapara ödemeleri ertelendi. Mevcut krediler yapılandırıldı. Firmalara üç aylık personel gideri...