28 / 04 / 2024

konut satışlarında artış var mı

konut satışlarında artış var mı

Türkiye İstatistik Kurumu’nım (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 92 bin 483 adet konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında 115 bin 786 konut satılmıştı.

İnşaat sektörü seçimlerden sonra hareketlenmeye başladı!

Yerel seçimlerin sonuçlanmasının ardından döviz ve borsada görülen istikrar inşaat sektörünü memnun etti. Ankaralı temsilciler, şimdiden olumlu dönüşler alındığını kaydetti. İnşaat sektörü seçimlerden sonra hareketlenmeye başladı...

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü!

TÜİK tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, ülke genelinde Haziran ayında yapılan konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 44.4 azalarak 83 bin 636 oldu. Konut satışlarında son 2 yılın en sert düşüşü yaşandı.

Ev satışlarında artık açık artırma başladı! Bu sayede fiyatlar yükseliyor

Ev satışlarında açılan bu yeni dönem kamuoyuna duyurulmaya başlandı. Bu haberin konut satışında 'açık artırma' dönemi olduğu söylendi! Ev sahiplerinin bu teklif taktiği fiyatları çok daha fazla seviyelere yükseltti... 

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut satışlarında sert düşüş!

Türkiye'de konut satışlarında büyük oranda düşüş görüldü. Satışlar Temmuz ayında geçtiğimiz senenin aynı ayına oranla yüzde 12,9 azaldı ve 93 bin 902 oldu. Ayrıca bir önceki ayla kıyaslandığında da konut satışlarında yüzde 40'a yakın düşüş olduğu ortaya çıktı.

Konut satışlarında tüm zamanların Mart rekoru resmen kırıldı!

Türkiye'de gerçekleşen konut satışlarında geçen ay 134 bin 170 adetle tüm zamanların mart ayı rekoru kırılmış oldu. İşte sektörün uzman isimlerinin konuyla ilgili görüşleri...

Karadeniz'de konut satışlarındaki artış şaşırttı!

Türkiye'de bulunan Karadeniz Bölgesi pandemi nedeniyle konut satışlarında yükseliş yaşadı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine bakıldığında 2021 senesinin, Doğu Karadeniz Bölgesi taşınmazlarının satışlarında yüzde 44 oranında yükseliş yaşandığı görüldü. 

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor. Knight Frank temsilcisi bu sene elit konut kategorisinde 1500 civarı satış beklediklerini dile getirdi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

ABD'de ikinci el konut satışlarında artış!

ABD'de ikinci el konut satışları Haziran ayında aylık yüzde 1,4 artarak 5,86 milyon oldu. 

konut satışlarında artış var mı Haberi

konut satışlarında artış var mı

Türkiye İstatistik Kurumu’nım (TÜİK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 92 bin 483 adet konut satıldı. Geçen yılın aynı ayında 115 bin 786 konut satılmıştı. Buna göre eylül ayında konut satışlarında yıllık bazda yüzde 20,1 gerileme yaşandı.


Konut satışlarında şubat ayından bu yana kesintisiz bir yükseliş vardı. Konut satışları ocak ayında geçen yıl-ki düzeyinin yüzde 1,7 altında kaldıktan sonra sürekli yükseliş göstermişti. Bu yükseliş nisan ayında yüzde 42,7’ye kadar çıkmıştı. Yedi ay süren bu yükseliş dönemi eylül ayında sona erdi.


Konut satışlarında eylül ayında görülen düşüşün bir nedeni, bu aya denk gelen Kurban Bayramı tatili olabilir. Geçen yıl ekim ayma denk gelen Kurban Bayramı bu yıl eylül ayma kaymıştı. Bayram tatilleri sırasında hem vatandaşın gündeminin farklı olması hem de resmi...