25 / 07 / 2024

konut satışlarından elde edilen gelir artacak mı

konut satışlarından elde edilen gelir artacak mı

Kuveyt merkezli Mresco CEO'su Oya Zingal Dural, yabancılara satış konusunda getirilecek uzun süreli oturma izni ile konut satışında 5 milyar doları bulan gelirin 10 milyar dolar üzerine çıkabileceğini kaydetti.

Konut satışları neden düştü? 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Peki konut satışları neden düştü? 

Konut satışlarında çarpıcı ayrıntı: Değişen bir şey yok! Haziranda her iş günü yine 5 bin 200 konut satıldı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu TÜİK tarafından dün açıklanan konut satışı rakamlarını değerlendirdi. Erdoğdu '' konut satışlarında değişen bir şey yok'' diyerek çarpıcı açılamalarda bulundu. 

Uzmanından konut satışı tahmini: Temmuzda konut satışları artacak! 

Konut Fiyat Endeksi (KFE), bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 45,0 artarken, reel olarak yüzde 14,9 oranında azaldı. Denge Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Arslan, konut satışlarının temmuzda yükseleceğini açıkladı. 

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Konut satışları yüzde 5,2 azaldı! 2024 Haziran'da 79 bin 313 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran'da bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 oldu.

2024'ün ilk çeyreğinde konut satışlarındaki düşüş trendi devam ediyor! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörel Bakış Raporu” 2024 yılı 1. çeyrek rakamları açıklandı. Rakamlar, konut satışlarındaki düşüş trendi devam ettiğini ortaya çıkardı. İşte o rakamlar...

2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar! 

Konutu sübvanse eden 2’nci elde satışların geçen yıl 1,03 milyon adetten 846 bine düştüğünü belirten KONUTDER Başkanı Ramadan Kumova, "2'nci el konut satışları da düşerse asıl o zaman kriz başlar" dedi. İşte sektördeki son durum...

Konut satışları yüzde 2,4 azaldı! 2024 Mayıs'ta 110 bin 588 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 2,4 azaldı ve 110 bin 588 oldu. 

Ev sahiplerinden konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına tepki! Konut piyasasında neler yapılmalı? 

Ev Sahipleri Dayanışması Oluşumu (EVSİAD) tarafından konut satışlarının 5 yıldan sonra da vergiye tabi olmasına ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada satılık ve kiralık konut piyasasında yapılması gerekenlere de yer verilerek, 'Vurun ev sahiplerine mantığı acilen terk edilmeli' denildi.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

Konut satışları yüzde 11,8 azaldı! 2024 Nisan'da 75 bin 569 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu.

Konut kredilerindeki daralma konut satışlarını etkiledi!

Konut satışları azalırken geçen yılın aynı dönemine göre konut kredisi borçlanmaları yüzde 14 arttı. Konut fiyatlarındaki artış devam ederken, vatandaş kredi faiz oranlarından dolayı ev sahibi olmakta zorlanıyor.

ABD'de yeni konut satışları Mart'ta yüzde 8,8 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ülkede yeni konut satışları, Mart ayında aylık bazda yüzde 8,8 artış göstererek, 693 bine çıktı ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

konut satışlarından elde edilen gelir artacak mı Haberi

konut satışlarından elde edilen gelir artacak mı

Kabe'nin karşısında bulunan Hacer Tower'ın gayrimenkul yatırımcısı olan Kuveyt merkezli Mresco, 1,3 milyar dolara ulaşan portföyü ile Mısır, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Saraybosna ve Türkiye gibi birçok ülkede yatırım yapıyor. Yabancılara sataş konusunda getirilecek kolay ve uzun süreli oturma izni ile geçen yıl ülke genelinde yaklaşık 22 bin konut satışı ile 5 milyar doları bulan gelirin 10 milyar dolar üzerine çıkmasının mümkün göründüğünü belirten Mresco CEO'su Oya Zingal Dural, iki sene önce körfezden gelen yatırımcıların 'ben ev almak istiyorum' diye gelirken şimdiyse 'ben bir proje yapmak istiyorum' dediklerini ifade etti. İş ortağı olmak veya işlerini Türkiye'ye taşımak istediklerini sözlerine ekledi. 


Mresco 2008'den itibaren Türkiye'de gayrimenkul sektöründe iken bu sene '3 Öğün' ile de yemek sektörüne giriş yaptı. Maden, enerji, gemi-inşaat...