15 / 05 / 2024

konut sektörü için öneriler

konut sektörü için öneriler

Gelecek Partisi, konut ve kira fiyatlarında yükselen artışa yönelik çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründe tehlike çanları çalıyor! Korkutan tablo ortaya çıktı! İnşaat ilk sırada! İşte o veriler...

Tehlike çanları şimdi inşaat sektörü için çalıyor. İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan sosyal medya hesabından inşaat sektörüyle ilgili kritik verilerin yer aldığı tabloyu paylaştı ve gerçekler gün yüzüne çıktı. İşte o tablo...

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Endeksa'dan gayrimenkul sektörü için yeni hamle! Gayrimenkul danışmanlarına ışık olacak!

Endeksa, arsa ve arazi konusunda uzmanlaşmak isteyen gayrimenkul danışmanları için yeni bir eğitim daha düzenlenecek. Bu girişim danışmanlar ve sektör için ışık olacak...

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Konut sektöründe yeni imarlı arsalar kullanıma açılmalı, kredilerde faiz ve vadeler iyileştirilmeli! 

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, konut sektörü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu ve hareketlenme için önerilerini paylaştı. 

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmıyor!

Son dönemde yüksek kiralar ev sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirdi. İki taraf arasındaki anlaşmazlıkları değerlendiren Emlakçı Adil Arhan "Objektif olursak kiracı da haklı, mal sahibi de…" dedi. Ayrıca Arhan emlak sektörü için alınan tedbirlerin çoğu sahaya yansıtılmadığına dikkat çekti.

Gayrimenkul sektörü için kurul oluşturulmalı: Kiracılar ile ev sahiplerini neler bekliyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, gayrimenkul sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2024'ün kiracılar için zorlu olacağına dikkat çeken Yazıcı, sektör için kurul olması gerektiğinin de altını çizdi. 

‘Yatırımcılar için kira gelirleri cazibesini yitirdi!’

Son zamanlarda konut satış sorununun arttığını söyleyen Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Bolgönül, Türkiye’nin lokomotifi olarak gösterilen konut sektörü için yapıcı adımların atılması gerektiğinin belirtti. Bolgönül, ayrıca, sektörde yaşanan problemleri de değerlendirdi.

konut sektörü için öneriler Haberi

konut sektörü için öneriler

Gelecek Partisi, Konut piyasasında yaşanan fiyat ve kira değişimlerine ilişkin çözüm önerileri” başlığıyla açıklama yayınladı. Karar'da yer alan habere göre; açıklamada konut fiyatlarındaki devam eden artış ile mutfaktaki yangının barınma ihtiyacına da geçtiğinin vurgusu yapıldı.

Kiralardaki yükselişe karşın kiralık konut bulunmamasının dar gelirli vatandaşları çaresiz bıraktığı belirtilen açıklamada, bu durumun ertelenebilir bir sorun olmadığına vurgu yapıldı.

İlk ev için fon kurulmalı

Gelecek Partisi tarafından yayımlanan açıklamada, atılması gereken adımlar 7 madde halinde sıralandı:

"1- İlk defa ev sahibi olacak, ya da tek evini alacak kişilere vergi muafiyeti ve konut kredi faizinin kısmen kamu tarafından oluşturulacak bir fondan karşılanması sağlanmalıdır. (Fon yabancılara yapılan satışlara getirilecek ek bir vergi ve 3’ten fazla gayrimenkul veya arsaya sahip olan kişilerden alınacak ek vergilerle oluşturulmalıdır)

2- Düşük gelirli kesimleri...