22 / 05 / 2024

konut stoğu arttı

konut stoğu arttı

Siyasi gerilim, yüksek faiz ve giderek durgunlaşan piyasa, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü raydan çıkardı. Hiç yenisi yapılmasa bile 1 yıl yetecek kadar konut stoğu oluştu.

Bodrum'da konut satışları arttı!

Muğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'da, pandemi döneminden bu yana kentte konut satışları arttı. Çağdaş Holding CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, Bodrum'a ilginin arttığını söyledi.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Konut fiyatları uçuşa geçti: Konut Fiyat Endeksi yüzde 94,7 arttı!

Merkez Bankası (TCMB) 2023 Temmuz ayına dair Konut Fiyat Endeksi (KFE) verilerini açıkladı. Bu kapsamda konut fiyatları 2023 Temmuz ayında yıllık bazda yüzde 94,7 arttı. İşte detaylar...

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı!

Gayrimenkul uzmanı Gülcan Altınay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan büyük yıkımdan sonra yeniden 1999 depremini hatırlayan İstanbulluların, o illere göç etmeye başladığını söyledi. Deprem sonrası İstanbul'dan göç başladı! O illerde arsa ve konut satışları arttı...

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da konut sorunu da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eyalette, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.

Tüketici kredilerinin 354 milyar 99 milyon TL'si konut!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 24 milyar 665 milyon TL arttı ve 6 trilyon 744 milyar 101 milyon TL'ye çıktı. Tüketici kredilerinin 354 milyar 99 milyon TL'lik kısmının konut olduğu belirtildi.

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

İstanbul'da ipotekli konut satışları arttı mı?

İstanbul'da Eylül 2021'de kaç ipotekli konut satıldığı belli oldu. 2020'nin ilk dokuz ayında İstanbul'da gerçekleştirilen toplam konut satışlarının yüzde 44,9'u ipotekli olurken; 2021'in aynı döneminde ipotekli konut satışının payı yüzde 21,8'e düştü. 

Ege sahillerinde konut fiyatları uçuşa geçti!

Yazlık bölgelerinde en çok talep gören yer Ege oluyor. Pandemiyle birlikte Ege'deki her kente talep arttı. İnsanların Ege'ye akın etmesinin ardından konut fiyatları da uçuşa geçti...

konut stoğu arttı Haberi

konut stoğu arttı

Siyasi gerilim, yüksek faiz ve giderek durgunlaşan piyasa, ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü raydan çıkardı. 

Hiç yenisi yapılmasa bile 1 yıl yetecek kadar konut stoğu oluştu. Emlâk sektöründeki daralma kriz sinyalleri veriyor. 1 milyonu aşan konut stoğunun, kentsel dönüşüm projeleri ve 2B arazilerine yapılan konutlarla birlikte iki katına çıkması beklenirken satış hızı her geçen gün azalıyor. Artan fiyatların yanısıra ekonomik durgunluk ve yüksek kredi faizleri nedeniyle de konutların alıcı kitlesi daralıyor. TÜRKİYE genelinde konut satışlarındaki azalma hızlanıyor. Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün (TÜİK) verilerine göre, 2014 yılının ilk yedi ayında 609 bin konut satıldı. 

Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.7'lik bir daralmaya işaret ediyor. Satışlardaki düşüş her geçen gün artarken, Temmuz ayında satılan konut miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde...