29 / 04 / 2024

konut stok problemleri

konut stok problemleri

Türkiye genelinde konut stoku erimeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile beraber yeni projeler de hayata geçirilmiyor.

Konutta stok problemi büyüyor!

İnşaat maliyetlerin yükselmesiyle beraber inşaat üretiminin durması ile konutta stok probleminin büyüdüğünü söyleyen Mars Investment İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, özellikle markalı konutlarda büyük sıkıntı yaşandığını dile getirdi.

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

Çin konut krizinden kurtulamıyor! Fiyatlardaki düşüş sürüyor!

Çin'de son dönemlerde sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel olarak konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor.

Çin'de konut fiyatlarında durgunluk hakim!

Çin'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardaki azalışa paralel konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor.

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

İstanbul Adalar'da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

Tedarik zinciri kırıldı: sanayiciler en büyük endişesini açıkladı!

Tedarik sürelerinin çok uzadığına ve daha birçok soruna parmak basan sanayiciler stok problemleri hakkında konuştu.

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

REIDIN-GYODER tarafından Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Nisan 2022 verileri duyuruldu. Peki markalı konutlarda stok erime hızı nasıl oldu? Yabancı yatırımcılar en çok hangi konut tiplerini tercih etti? İşte merak edilen o veriler...

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut sektöründeki fiyat krizi tam gaz devam ediyor. Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği sebebiyle uçuşa geçti. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Sektörü neler bekliyor? 

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2022 sonuçlarına göre; 2 oda 1 salon daireler yabancı yatırımcının radarında yer alıyor. Yabancı yatırımcılar en çok 2+1'leri tercih etti. Peki markalı konutlarda stok erime oranı kaç oldu? Ocak 2022'de en çok hangi tip konut satıldı? İşte ayrıntılar...

Kiralık evde stok ihtiyacı arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu Mayıs ayına ilişkin konut satış rakamlarını açıkladı. Mayıs ayı konut satış rakamlarını değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı kiralık konutlarda stok ihtiyacının arttığını dile getirdi.

Şubat'ta 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, Şubat ayına yönelik kredi stok rakamlarını açıkladı. Buna Şubat ayında 11 bin kişi ilk kez konut kredisi kullandı. 

konut stok problemleri Haberi

konut stok problemleri

İnşaat ve gayrimenkul sektörü, pandemide kamu bankaları enflasyonun altında oranlarla düzenlenen faiz kampanyası olumlu etkisiyle 2020'yi satışlarda zirvede kapattı. Fakat kampanyanın etkisiyle yükselen metrekare fiyatları, inşaat üretim maliyetlerinin yüzde 60'ları aşan oranlarda artması konut kredilerinin yüksekliğiyle bu sene aynı performans gösterilemedi. Ekonomist'te yer alan habere göre; yeni konut üretimi yok denecek kadar azalırken, inşaatçılar virüs sebebiyle istihdamda da sorunlar yaşıyor. Önümüzdeki dönemde sektörün ana motorunun kentsel dönüşüm çalışmaları olması bekleniyor. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, pandeminin ne zaman sona ereceği ve ülkemizdeki ekonomik istikrarın ne olacağı belli olmadığı için inşaat sektörünün temkinli adım attığını söylüyor. Erkurtoğlu, yeniden yarım kalan inşaatlar, yıkılıp başlatılamayan binalar, devredilen inşaatlar gibi yeni...