03 / 05 / 2024

konut tercihinde dikkat edilmesi gerekenler

konut tercihinde dikkat edilmesi gerekenler

Konut yatırımı yaparken oturum için alınacak konutlarda aranacak kriterler ile yatırım yapılacak konutlarda aranacak kriterler birbirinden farklılık gösteriyor. Yatırım için alınacak konutta nelere, oturum için alınacak konutta nelere dikkat edilmeli?

Konut sahipleri dikkat! Kira geliri beyannamesinde şok detay! Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri beyanı mülk sahiplerinin senelik olarak devlete ödemekle zorunlu oldukları vergi beyanı. Peki kira geliri beyan edilmezse ne olur? 

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Murat Kurum'un 650 bin konut vaadine dikkat çeken The Economist: Seçimi deprem hazırlığı belirler!

The Economist, merakla beklenen 31 Mart yere seçimleriyle ilgili bir analiz yayımladı. Seçimlerin belirleyici unsurunun deprem hazırlığı olduğu kaydedilen haberde ayrıca Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'un, 650 bin yeni konut vaadine vurgu yapıldı.

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Konut sahipleri dikkat! Bunu yapan kiracısını evden çıkaramayacak!

Son zamanlarda artan konut fiyatları ve kira bedelleri, konut sahipleri ve kiracılar arasında gerginliğe sebep oldu. Konut sahipleri kiracıları konuttan çıkarmakta zorlanırken, dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor.

İnternetten kiralık konut arayanlar dikkat! Dolandırıcıların akılalmaz oyun ortaya çıktı!

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile beraber kiralık konut arayanlara öğrenciler de eklenince emlak dolandırıcılarına resmen gün doğdu. İşte internetteki ilanlardan bulduğu İstanbul Beylükdüzü'ndeki konut için 20 bin TL depozito ödemesine rağmen anahtarı teslim alamayan öğrencinin yaşadıkları..

TOKİ'den bir şehre daha yeni konut projesi geliyor! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Çorum projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. Çorum Laçin TOKİ projesinde 59 konut yer alacak.

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat! 88 yeni konut için tarih açıklandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Ordu 2023 projesi için tarih belli oldu. 1 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak projede 88 konut yer alacak.

TOKİ Denizli 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Denizli 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu. İşte TOKİ Denizli 2023 projesi detayları...

konut tercihinde dikkat edilmesi gerekenler Haberi

konut tercihinde dikkat edilmesi gerekenler

Gayrimenkul yatırımı yaparken bilhassa da konut yatırımında birçok kriterin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Konutun yatırım için mi, oturum için mi alındığı yapılan seçime yansıyor. Konut seçerken çoğu zaman güzel ve lüks görünmesine özen gösteriliyor. Ancak güzelliğin, konforun yanı sıra dikkat edilmesi gereken birçok unsur da söz konusu. Bunları sizin için araştırdık...


Oturum için konut alacaklar şu kriterleri aramalı:

Oturum için ev alacaklar 15-20 yıllık projeksiyonu göz önüne almalı ve aile tipine uygun konuta karar vermeli, içinde kullanılan malzemelerin kalitesinin yanı sıra depreme dayanıklılığı da dikkat edilecek unsurlar arasında yer almalı.


Kalabalık ailelere sahip olanlar geniş evleri tercih etmeli. Ancak daha küçük aileler ise 2+1 ya da 1+1 konutları tercih edebilirler.


Çocuklu aileler için sosyal imkanları geniş konut projeleri tercih sebebi olmalı.


Çalışan insanlar için...