07 / 05 / 2024

konut tercihini neye göre yapıyoruz

konut tercihini neye göre yapıyoruz

Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360’da konuşan Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır gayrimenkul sektörü ile toplumsal gelişme arasındaki ilişkinin önemi hakkında açıklamalar yaptı.

Dr. Buğra Gökce: Sadece rantı önemseyen piyasa aklıyla konut sektörü iyileşmez!

Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, konut fiyatlarındaki artış oranının, enflasyonun altında kaldığının açıklandığına dikkat çekti ve konut sektörünün neye ihtiyacı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Site aidatları neye göre belirlenir?

Türkiye'de son iki senede artan konut ve kira fiyatlarıyla birlikte site aidatları da yükseldi. Peki, Site aidatları neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Konut kredisi faizleri neye göre belirlenir?

Konut kredisi, ev sahibi olmak isteyen kişiler için sunulan bir kredi türü olarak bankalar tarafındnan sunulur. Bu kredi, bankaların belirlediği oranlarda farklı faiz planlarında seçenekler halinde sunulur. Konut kredisi faizleri belirli faktörler dahilinde değişken olabilir.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

Konut sitesi aidatları neye göre belirlenir?

Takvim gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarının neye göre belirlendiğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitelerde aidat sorunu!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, konsept projelerde yükselen aidatların konut tercihini etkilediğini değerlendirdi...

konut tercihini neye göre yapıyoruz Haberi

konut tercihini neye göre yapıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Aremas Gayrimenkul’ün ana sponsorluğunda Four Seasons Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360’ başladı. 

Toplantıda konuşan Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır gayrimenkul sektörü ile toplumsal gelişme arasındaki ilişkinin önemi hakkında konuştu.

Ağırdır, son 30 yılda göçle, metropolleşmeyle, iletişim ve ulaşım teknolojileriyle gündelik hayatta pek çok değişiklik olduğunu belirtti. Ağırdır, şu açıklamaları yaptı:

Değişen toplumun evdeki bir diğer yansıması konfor tanımlamasında bulunuyor. Bu konfor yüzde 28 ile oda sayısı, yüzde 26 ile geniş mutfak, yüzde 20 ile bahçe ya da balkon, yüzde 17 ile manzara, yüzde 6 ile banyo ve tuvalet sayısı ile tanımlanıyor. 

Bir başka değişim olarak evin fiziksel çevresiyle ilgili de tespitler gösteriliyor. Yüzde 45 ile kolay ulaşılabilir olmak en önemli etkenlerden biri. Bunu sırasıyla yüzde...