05 / 05 / 2024

Konut yasasında inşaata etki

Konut yasasında inşaata etki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konut almak isteyenlere birikimlerinin yüzde 15'i kadar devlet desteği verileceğini açıklayınca dar gelirli vatandaşlar ve inşaat sektörü için yeni bir umut kapısı doğdu.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Emlakta Nostalji: 1942'de imar ve inşaata dair yeni yönetmelik!

1942 yılında toplanacak Umumi Meclis'in gündeminde kentin imarı ve yapılacak inşaata dair yönetmenlik varmış.

Gebze - Darıca Metrosu'nda son durum ne? Gebzeliler bitmeyen inşaata tepkili!

2018'deki seçim vaadi olan Gebze - Darıca Metrosu'nun ne zaman tamamlanacağı merak konusu olurken, vatandaşlar yıllardır süren inşaata tepki gösteriyor. İşte o metro hattının çalışmalarındaki son durum...

Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? 

Ev almak isteyen kişiler konut kredisi için gerekli belgeleri bankalara sunmak zorunda. Peki, Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir? İşte konut kredisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Konut almak için hazırlık yapanlar dikkat! BDDK limitleri paylaştı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın paylaşımında yeni konut kredileri için değerleri açıklandı. Konut almadan önce BDDK, yeni konut kredi detaylarını mutlaka iceleyin.

Konut almak için doğru zaman ‘bugün’!

Gecen sene rekor seviyelere ulaşan emtia fiyatları, inşaatta girdi maliyetlerini de yükseltti. Bu da konut fiyatlarında yukarı bir tırmanış yarattı. Polat Holding CEO’su Kaan Yücel, 2023’te fiyatların artmaya devam edeceğine dikkat çekerek alım için doğru zamanı ‘bugün’ olarak gösterdi.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Konut Fiyatları İçin Öneri Geldi! Konut fiyatları ne zaman düşecek? Konut fiyatlarında son durum ne?

Konut fiyatlarına dair son açıklamalar merakla takip ediliyor. Ev alma hayali kuran vatandaşlar, konut fiyatlarının son durumunu araştırıyor. Konut fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar!

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Konut yasasında inşaata etki Haberi

Konut yasasında inşaata etki

KONUT desteğinin ev almak isteyenler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Emlak ve Gayrimenkul Uzmanı Salim Taşçı, konut piyasasının canlanması için sadece bu uygulamanın yeterli olmadığını, tapu harçlarının düşürülmesi gerektiğine dikkati çekti. 



3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor..


İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ilk konutunu alacaklara verilecek devlet desteği için en az 3 yıl konut hesabında para biriktirmek gerekiyor. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birüği koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "İnşaat Sektörü Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, iik konutunu alacak olan vatandaşlara birikimlerinin yüzde 15'i oranında karşılıksız devlet desteği verileceğini açıkladı. Söz konusu destek kapsamında ilk evini konut kredisi ile satın alacak vatandaşlar bankada 'konut hesabı" açacak ve tasarruflarını bu hesapta muhafaza edecek. Devtet ise vatandaşın açtığı konut hesabına...