05 / 07 / 2024

Konut yatırımı yapmanın tam zamanı

Konut yatırımı yapmanın tam zamanı

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.

Gayrimenkul yatırım fonları tansiyonu düşürecek, konut arzını artıracak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul yatırım fonlarının, inşaat projelerine yatırım yapabilmesinin önü açılıyor. Böylelikle inşaat firmalarının, projeye başlamak amacıyla ihtiyaç duyduğu finansmana erişimi kolaylaşacak ve konut arzı da artmış olacak.

Uzmanı uyardı: Kiraya vermek için konut yatırımı yapılmaz!

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiraya vermek için konut yatırımı yapılmayacağını söyledi.

2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu! İşte en gözde emlak lokasyonları!

Kentsel dönüşüm hamleleri ve özel sektör ile kamunun açıklayacağı kampanyaların etkisiyle hareketli bir dönemin beklendiği 2024’te gayrimenkul yatırımında ön plana çıkan bölgeler belli oldu İşte en gözde emlak lokasyonları...

Bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı?

Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşlasa da yükselmeye devam ediyor. Artan fiyatlar ve yüksek kredi faizleri nedeniyle birçok yatırımcı konuttan uzaklaşırken bazıları da kafalarındaki sorulara yanıt arıyor. Peki bu fiyatlardan konut yatırımı yapılır mı? İşte cevabı…

Arsa ve konut yatırımı yapmak isteyenler dikkat! Kocaeli'de geleceği olan ve az para ile yatırım yapılabilecek yerler!

Yeni bir arsa ya da konut yatırımı yapmak isteyenler hangi bölgeleri tercih etmeleri gerektiğini araştırırken, toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel, Kocaeli'de geleceği olan ve daha az para ile yatırım yapılabilecek yerleri paylaştı.

Tebernüş Kireçci açıkladı: Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması tutar mı?

Gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Peki bu proje tutar mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gayrimenkul fonlarıyla ilgili düzenleme konut satışlarını azaltır, yurt dışına yatırımı artırır

Gayrimenkul yatırım fonlarının, gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önü açılıyor. Ekonomist Nejat Özonay, konut sektörüne çözüm olarak sunulan yeni uygulamanın projeleri yavaşlatacağını ve satışları azaltacağını söyledi.

Gayrimenkul yatırım fonlarının projelere yatırım yapması çimento ve GYO hisselerine yarayacak!

Bakan Şimşek, SPK düzenlemesiyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapabileceğini açıkladı. Sosyal medyada bu düzenlemenin GYO ve çimento hisselerine yarayacağı belirtildi. İşte o paylaşım ve yatırımcıların yorumları...

Altın, borsa, dolar.... Hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Piyasalar hareketli bir haftayı geride bırakırken yatırımcılar da hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki hangi yatırım aracını tercih edenler ne kadar kazandı? 

Konut yatırımında üç yıllık kazanç tablosu! 650 bin liralık ev şimdi 6 milyon TL, kirası 30 bin TL oldu!

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Üç yıl önce 650 bin liraya alınan evin değeri şu anda 6 milyon lira, kira getirisi 30 bin TL oldu. İşte konut yatırımının kazanç tablosu...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Konut, yatırım aracı olmaktan çıktı! Vatandaş, sadece oturmak için ev alıyor...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaşmaya başladı. Yatırımcılar ellerindeki parayı döviz ve faizde değerlendirirken; konut alanların çoğu oturmak için alıyor.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Konut yatırımı yapmanın tam zamanı Haberi

Konut yatırımı yapmanın tam zamanı


Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. 


Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığını kaydeden uzmanlar, bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını ifade ediyor. 


Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan, Ankara’da yaptıkları yatırımlarla, konut sektörünün önemli yatırımcılarından biri olan Nata Holding İcra Kurulu Üyesi Süleyman Sayın " 1 Kasım seçimlerinin sektöre nasıl yansıdığını şu kısa sürede bile hissettik. Her iki projemiz NATA İncek ve Nata Konut Kuleleri’nin satışlarında yüzde 70 artış olduğunu gözlemliyoruz “ diye konuştu.


Adana Beş...