15 / 05 / 2024

konutlarda kullanılan doğalgazdan özel tüketim vergisi

konutlarda kullanılan doğalgazdan özel tüketim vergisi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Katma Değer Vergisi Kanununda ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

Milyonlara kötü haber! Yarından itibaren faturalara yansıtılacak! 

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ücretsiz doğalgaz kararıyla kullanılan doğalgazın 25 metreküplük bölümü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödendi. Ücretsiz doğalgaz desteği yarından itibaren resmen sona ererken, vatandaşlar da kullandıkları doğalgazın ücretinin tamamını ödemeye başlayacak.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Uzmanlar açıkladı! Elektriğe çok yüklü bir zam yolda! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) uzun süredir elektrik faturalarına zam yapmamakta. Buna göre, konutlarda kullanılan elektrik için yüksek bir zam geleceğini belirten uzmanlar "Belirli bir zam birikmesi oluştu. Zam kaçınılmaz olacak" uyarısında bulundular.

Belediye müjdeyi verdi: Konutlarda kullanılan su fiyatlarına yüzde 30 indirim!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 1 Aralık tarihinden itibaren su fiyatlarının yüzde 30 azaltılacağını açıkladı.

BOTAŞ resmen açıkladı! Doğal gaza yüzde 20 zam geldi!

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayi ve KOBİ’lerin kullandığı ve elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Cumhurbaşkanı müjdeyi verdi! Doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim geldi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgazdan sonra su faturalarına da indirim yapılacağını müjdeledi. İşte detaylar!

Milyonlara ücretsiz doğalgaz müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıntıları verdi! İşte faturalar artık böyle gelecek!

Yerli doğal gaza dair son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yeni bir müjde bekleniyor. Konutlarda ise kullanılan doğal gaza büyük oranda ücretsiz olarak kullanma imkanı geliyor.

Cumhurbaşkanı onayladı! Elektrik faturalarında indirim yapılacak! Bakın ne kadardan hesaplanacak?

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle elektrik ve doğalgazda indirim bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Konutlarda kullanılan elektrikte 100 kilovatsaat başına 26 TL, sanayide ise 61 TL'lik bir düşüş yaşandı.

BOTAŞ’tan müjdeli haber! Doğal gaza indirim geldi!

BOTAŞ’tan doğal gazla ilgili büyük müjde geldi. Edinilen son dakika bilgisine göre BOTAŞ, sanayide kullanılan doğalgaza indirim yapıldığını duyurdu. Gelen indirim haberinin ardından birçok vatandaş, arama motorlarında 'Doğalgaza indirim mi yapıldı? diye araştırmaya başladı.

Elektrikten sonra bir indirim müjdesi de doğalgazdan geldi!

Elektrik ve doğal gazda daha önce sıkça duymaya alıştığımız zam haberler bugünlerde yerini indirim haberlerine bıraktı. Dün sanayi elektriğinde yapılan yüzde 12’lik indirimin ardından bu kez de yine sanayi elektriğinde bir indirim haberi geldi.

Kullanmadığınız odada peteği kapatmak doğalgaz tasarrufu sağlar mı?

Meteorolojiye göre pek çok ilde kar geliyor. Yüksek doğalgaz faturalarında tasarruf sağlamak isteyen vatandaşlar ise çeşitli yöntemler deniyor? En sık kullanılan yöntemlerden biri de kullanılmayan odaların peteklerinin vanasını kapatmak oluyor. Peki bu yöntem tasarruf sağlıyor mu? Doğalgaz faturasın

konutlarda kullanılan doğalgazdan özel tüketim vergisi Haberi

konutlarda kullanılan doğalgazdan özel tüketim vergisi



CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Katma Değer Vergisi Kanunu'nda ve Özel Tüketim Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.


TBMM Başkanlığına 4 Ekim 2016 tarihinde gelen teklif ilekonutlarda kullanılan doğalgaza uygulanan katma değer vergisi oranının yüzde 1'e düşürülmesi ve konutlarda kullanılan doğalgazdan özel tüketim vergisinin alınmaması öngörülüyor.


Katma Değer Vergisi Kanununda ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi için Plan ve Bütçe Komisyonunda çalışmalar devam ediyor.


Kanun teklifinin tam metni için