04 / 05 / 2024

konutta alt kiralama 2022

konutta alt kiralama 2022

Yükselen konut fiyatları ve kiralar sebebiyle bazı kiracılar gayrimenkul üzerinden alternatif gelir elde etmenin yöntemlerini arıyor. Bu kapsamda konutu kısa süreli olarak kiralama platformlarında değerlendirmek bir yol oldu. Bu durumu yatırıma çevirenler bile bulunuyor...

Konutta orantısız artan fiyatlar geri çekiliyor! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşecek!  

Konut fiyatları geçtiğimiz 4 yılın ardından ilk kez, enflasyon altında kaldığını belirten Gayrimenkul PR, konutta orantısız artan fiyatların geri çekilmeye başladığını aktardı.

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Altınsoy Gayrimenkul Emlak Ve Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınsoy Gayrimenkul Emlak Ve Kiralama Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Altınsoy tarafından kuruldu.

Kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? Ev sahipleri aman bunlara dikkat! 

‘Alt kiralama’ olarak tanımlanan, kiracının evi başkasına kiralama durumu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? İşte ayrıntılar...

Günlük kiralamada izin belgesi nasıl alınır? Binadaki kat maliklerini onayı gerekiyor mu? İşte tüm merak edilenler!

Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, kiracının alt kiralama yapmasının önüne geçen düzenleme ile beraber kısa dönemli kiralama yapmak isteyen konut sahiplerine izin belgesi alma zorunluluğu getiren yeni yasau yedi soruda özetledi. İşte detaylar...

Konutta yıllık getirisi en yüksek ilçeler peş peşe sıralandı! Şampiyon Ankara'dan!

Endeksa, konutta yıllık getiri oranı en fazla olan ilçeleri peş peşe sıraladı. Araştırmada Türkiye’nin en kalabalık il ve ilçeleri mercek altına alındı. Konutta en yüksek getiri ise Ankara'dan oldu. 

Ev arkadaşı arayanlar dikkat! Kiraya ortak ararken evinizden olmayın!

Son zamanlarda İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere yükselen kiranın çözümü yalnız yaşayan öğrenciler için ev arkadaşı oldu. Fakat alt kiralama için konut sahibinin yazılı iznini almak şart. İzin almayan kiracı mahkeme yoluyla evden çıkmak zorunda kalabilir.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Konutta kriz çanları çalıyor! İnşaat maliyetleri arttı, konut arzı azaldı! 

TÜİK’E göre ilk çeyrekte inşaatına başlanan bina sayısında yüzde 9.2 azalma yaşandı. Sektör temsilcileri, yükselen maliyetlerin altını çizdi ve“Konutta arz krizi var ve çözülmezse bu durum barınma krizine dönüşecek” değerlendirmesini yaptı. 

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Ev sahibi olmak isteyenlerin kabusu olmuştu! Konutta fahiş fiyat uygulayan binlerce mükellef mercek altında!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükellefler tespit edilerek mercek altına alınıyor. Son yapılan inceleme neticesinde konutta fahiş fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlendi ve inceleme başladı.

Altın, konut ve borsada neler olacak?

Altın başta olmak üzere değerli metallerde yükseliş sürecek mi? Borsa neden rekor kırıyor? Yükseliş trendi devam edecek mi? Konutta ve arsada neler olacak? İşte piyasa uzmanı ve analist Tunç Şatıroğlu'ndan dikkat çeken yorumlar...

Konutta devir değişiyor! Oda oda kiralama dönemi tam gaz yaygınlaşıyor! 

İstanbul gibi büyük şehirlerde aylık 10 bin lira seviyesine yaklaşan kira fiyatları ve her sene çoğalan üniversiteli öğrenci sayısı, evlere yönelik oda kiralama talebini artırdı. Taleple beraber bazı kentlerdeki konutlar, odaya uygun inşa edilmeye başlandı bile...

konutta alt kiralama 2022 Haberi

konutta alt kiralama 2022

Kiralarda yaşanan artışların ardından, kiracılar, ev sahipleri ve yatırımcılar gayrimenkul aracılığıyla alternatif gelir oluşturmaya çalışıyor. Söz konusu seçenek arayışlarının ilk sırasında kısa süreli konut kiralama platformları yer alıyor. 

Konutu kısa süreli olarak kiralama platformlarında değerlendirmek bir gelir elde etme yolu oldu. Bu platformlar aslında senelerdir Türkiye'de de kullanımda fakat Kovid-19 salgının ardından oldukça rağbet görmeye başladı. 

Peki kiracılar oturdukları evi başkalarına kiralayabilir mi? İşte ayrıntılar...

Bir süredir bazı yatırımcıların aynı bölgeden birkaç konut kiralayarak, bunları konut kiralama platformlarında kısa süreli kiraya vererek gelir elde ettikleriyle ilgili haberler ve paylaşımlar gündeme geliyor. Bunu konut sahibinin bilgisi dahilinde yapanlar ve bilgi vermeden de yapanlar da bulunuyor. 

Haber Global'den Metin Aktaşoğlu'nun haberine göre; ünlü bir kısa süreli konut kiralama platformunda megakent İstanbul'da bir gecelik...