08 / 05 / 2024

Konutta balon endişesi

Konutta balon endişesi

Çin ve Londra ’da konut fiyatlarında yaşanan artışlar ile değerini ikiye katlayan sosyal medya hisseleri, uzmanların konut ve varlıkların balon riski taşıdığı yönündeki endişelerini yükseltiyor

Hatay'da 'rezerv alan' endişesi: 50 bin kişi etkilenecek!

Hataylı depremzedeler son zamanlarda sık sık gündeme gelen 'rezerv alan' uygulaması sebebiyle konutlarının akıbeti için endişe ediyor.

Konutta balon sönüyor mu?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sektöründeki balon sönüyor mu? Konut fiyatları neden balon yaptı? İşte merak edilen soruların cevapları...

Vatandaşların Marmara depremi endişesi azaldı: Şubat 2023’te yüzde 80 olan endişe oranı, Ocak'ta yüzde 66'ya geriledi!

Ipsos tarafından yapılan bir son dakika açıklamasına göre, vatandaşların büyük Marmara depremi endişesinde düşüş yaşandı. İşte anketlerden depremler ile ilgili çıkan sonuçlar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

Küresel piyasalar savaş ve Fed endişesi ile karışık seyirde!

ABD'de makroekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi nedeniyle ABD Merkez Bankasının (Fed) politika alanını daraltabileceği endişeleri ile küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor. Savaşın yayılma ihtimali de fiyat baskısı yaratıyor.

Konut fiyatları neden hızla artıyor? Konutta balon var mı?

Konut fiyatları ile ilgili merak edilen sorulardan biri, balon olup olmadığı oluyor. Prof. Dr. Ali Hepşen, bugün konut piyasasındaki balonu değerlendirdi. 

EYT'li olan ama işten çıkarılma endişesi yaşayanlara güzel haber! Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

EYT yasası kapsamında emekli olma hakkı kazanan birçok vatandaş, halen aynı işyerinde çalışmaya devam ediyor. Ancak, bazı vatandaşlar, EYT ile emekli olduktan sonra işveren tarafından işten çıkarılma endişesi nedeniyle EYT başvurusu yapmaktan çekiniyorlardı. Milyonlarca çalışanın merak ettiği yanıt!

Konutta balon patladı patlayacak! Ev fiyatları düşüyor mu? 

Birçok gayrimenkul danışmanı emlak fiyatlarının yükseleceğini savunuyor. Öte yandan konutta balonun bu kadar şiştiği bir dönem de hiç görülmezken balon neredeyse patlama durumuna geldi. Peki ev fiyatları düşecek mi?

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

Fiyatlar yükselecek endişesi ile ikinci el taşıtta talep patlaması yaşanıyor!

Seçimlerin ardından fiyatlar artacak endişesinin hakim olduğu ikinci el taşıt pazarında talepler yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. Uzmanlar, “İhtiyacınız varsa hemen otomobilinizi alın” uyarısında bulunuyor.

İstanbul'da en büyük endişe deprem oldu! İstanbulluların yarısı depremde evinin yıkılacağını düşünüyor! 

İBB’nin her ay düzenli olarak İstanbullulara sorarak yaptığı araştırma sonucunda, Şubat'ta İstanbulluların en büyük endişesi deprem oldu. 

Konutta balon endişesi Haberi

Konutta balon endişesi


Bloomberg Küresel Anketi’ne göre, internet ve sosyal medya hisselerinde ve Londra ile Çin’deki konut piyasalarında varlık balonları oluşuyor. Bloomberg kullanıcısı yatırımcı, analist ve traderların yüzde 82’si, internet ve sosyal medya hisselerinin ya sürdürülemez seviyelerde ya da o noktaya yakın olduğunu söyledi. Ankete katılanların yüzde 73’ü Çin’deki konut fiyatları ve yüzde 69’u da Londra’daki konut fiyatları için aynı şekilde düşünüyor. Analistler, yalnızca yüzde 31’lik kesimin fiyatların aşırı yüksek seviyelere tırmandığını düşündükleri ABD’deki konut piyasası içinse çok endişeli görünmüyor.


Likiditenin hâlen çok fazla olduğunu ve merkez bankalarının fiyatları yükseltmeye devam ettiğini söyleyen Londra’daki Societe Generale SA’nın stratejistlerinden Kenneth Broux, “Emlak kesinlikle balon adayı” dedi. Anket, kredilerden kaynaklanan finansal krizden bu yanaki 5 senede yatırımcıların portföyleri ve politika yapıcılar için sıkıntı yaratabilecek spekülatif...