04 / 07 / 2024

kooperatifin dağılma sebepleri

kooperatifin dağılma sebepleri

Kooperatiflerin dağılma sebepleri nelerdir, merak ediyorsanız, yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İstanbul'da binalar durduk yere bile çöküyor, 7'den büyük depremde ne olur? Acilen tersine göç başlamalı!

İBB’nin tespitine göre İstanbul’da deprem olmasa bile olduğu yerde yıkılma riskine sahip 1.556 adet bina yer alıyor. Peki İstanbul nasıl kurtulur? İşte ayrıntılar...

İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, İstanbul Küçükçekmece’de kendiliğinden yıkılan üç katlı binanın ardından ''İstanbul’da her an yıkılma riski taşıyan kaç bina var?'' sorusunu yöneltti.

Konut krizi siyasi mesele oldu: Emlak fiyatları yüzde 47 arttı, gençlerin aile evinden ayrılma yaşı yükseldi!

Avrupa'da uzun yıllardır artan konut krizi artık siyasi bir mesele oldu. Yapılan araştırmalara göre gençlerin aile evinden ayrılma yaşı da arttı. Bazı ülkelerdeki çiftler, ayrılsalar da birlikte oturmak zorunda kalıyor. The Guardian, AB ülkelerindeki krizin etkilerini açıkladı.

Fransa’da milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir!

Fransa’da Konut Bakanı Guillaume Kasbarian yaptığı açıklamada “ömür boyu HLM hakkı” şeklinde tanımlanan duruma son verme niyetinde olduklarını belirti. Böyle bir durumda milyonlarca kişi sosyal konuttan çıkarılma ile karşı karşıya kalabilir.

İzmir Balçova'da kooperatif arsası 'üyelere haber verilmeden satıldı' iddiası!

İzmir Balçova'da yer alan 47 senelik kooperatifin arsası, üyelerin iddiasına göre habersiz ve değerinden daha düşük bedelle satıldı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Dikkat! Uzman isim kırılma ihtimali olan fayları tek tek açıkladı: Deprem riskine karşı uyardı

Malatya'da büyüklüğü 4'ün üzerindeki depremlerden sonra gözler bölgeye çevrildi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, olabilecek yeni depremlerle ilgili uyarılarda bulundu ve kırılma ihtimali olan fayları açıkladı. İşte detaylar...

Adana'da depremde yıkılan Zeray Apartmanı'nı yapan kooperatifin kurucusu ve fenni mesulüne dava!

Adana'da Zeray Apartmanı'nın depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında, binayı yapan kooperatifin kurucuları arasında yer alan tutuklu Şevik ile firari fenni mesul inşaat mühendisi Çampınarı hakkında dava açıldı.

Bodrum'da villa ve konut talebi katlandı: Kiralık villa fiyatları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi! 

Bodrum'da villaların kiraları 7 milyon TL'ye kadar yükseldi. Peki yükselişin sebepleri neler? 

Antalya'da '2 ayda teslim edilecek' denilen evleri onlarca kişiye satmışlar!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya'da parasını ödedikleri dairelerinin birden fazla kişiye satıldığını iddia eden bir kooperatifin üyeleri, savcılığa gidip suç duyurusunda bulundu.

Tarzım İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarzım İnşaat Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Dağılma tarafından kuruldu.

EYT bekleyenlerin kabusu olmuştu! O konu da çözüme kavuştu! Şimdi rahat nefes alacaklar…

Son dakika haberi: EYT düzenlemesi için geri sayım devam ederken, emeklilikte yaşa takılanları sevindiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Gelen son dakika açıklaması ile EYT bekleyenlerin işten çıkarılma korkusu da ortadan kalkmış oldu.

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin KOOP Market adı altında bakkallarda da satılma projesi için protokol imzaları atıldı. İlk etapta 6 şehirde hayata geçirilecek olan projede artık Tarım Kredi ürünleri KOOP Market adı altında bakkallarda üstelik aynı fiyattan satılacak.

kooperatifin dağılma sebepleri Haberi

kooperatifin dağılma sebepleri

Kooperatiflerin dağılma sebepleri nelerdir?

Konut yapı kooperatifleri, ana sözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete geçilip konutların ortaklar adına tescil edilmesiyle amacına ulaşmış sayılır ve dağılıyor. Bunun yanı sıra diğer nedenleri merak ediyorsanız, "Kooperatiflerin dağılma sebepleri nelerdir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlandıralım.


Sorunun yanıtı Kooperatifler Kanunu kapsamında madde 81'de veriliyor. Bu maddeye göre "Kooperatiflerin dağılma sebepleri nelerdir?" sorusu şu şekilde yanıtlanıyor; 


Dağılma sebepleri:

Madde 81 – (Değişik: 6/10/1988 - 3476/20 md.)

Kooperatif:

1. Ana sözleşme gereğince,

2. Genel Kurul kararı ile,

3. İflasın açılmasıyla,

4. Kanunlarda öngörülen diğer hallerde, ilgili bakanlığın mahkemeden alacağı karar üzerine,

5. Diğer bir kooperatifle birleşmesi veya devralınması suretiyle,

6. Üç yıl olağan genel kurulunu yapmaması halinde,

7. Amacına ulaşma imkanının bulunmadığının ilgili Bakanlıkça tespiti halinde mahkemeden alacağı kararla,

Dağılır.


Konut yapı kooperatifleri, anasözleşmede gösterilen işlerin tamamlanması ve ferdi mülkiyete...