27 / 07 / 2024

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının sorumlulukları

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının sorumlulukları

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının görevleri arasında, kooperatifleri, birlikleri, merkez birliklerini ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğini teftiş etmek, denetlemek veya denetlettirmek yer alıyor. İşte bakanlık temsilcilerinin diğer görevleri...

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada piyasa bozucu eylemlerle çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Çankaya Belediyesi'nden Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediyesi tarafından  Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılmasına ilişkin açıklama geldi ve kamu yararına aykırılıklar olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasının imara açılması çevrecileri ayağa kaldırdı!

Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara'daki 120 dönümlük arsasını imara açması çevrecileri de ayağa kaldırdı. Söz konusu arsa için imza kampanyası başlatıldı.

ATEM'den Ticaret Bakanlığı'na çağrı: Yetki verin sekiz ay da kaçak emlakçıları bitirelim!

Ticaret Bakanlığı'nın gayrimenkul sektöründeki çalışmaları ve denetimleri devam ediyor. Bakanlık, sahte ilan dolandırıcılığının önüne geçebilmek için yeni kararını duyurmasının ardından Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Bakanlıktan yetki istedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yetki belgesiz emlak işletmelerine 29,2 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, yetki belgesi almadan taşınmaz ticareti yapan emlak işletmelerine bugüne kadar 29 milyon 221 bin 612 Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İkinci el araçta '6 ay 6 bin kilometre' düzenlemesi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı yaptığı son dakika açıklamasında "otomotiv ticaretinde 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması" düzenlemelerinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını duyurdu. 

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan pozisyonlara 602 personel alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre yapılan açıklama kapsamında, personel alımına dair ayrıntılar da belirlendi. 602 memur alımı atamaları nasıl olacak ve başvuru ile ilgili genel belgeler neler?

Konut kredisi çekeceklere son dakika şoku! Ticaret Bakanlığı uyardı: Bankalar bunları yapamaz!

Ticaret Bakanlığı tarafından, bankaların uymakla yükümlü olduğu konular ile ilgili bir açıklama yapıldı ve vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. İşte konut kredisi çekeceklerin dikkat etmesi gerekenler...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! İnternetten alışveriş yapan iki kişiden biri mağduriyet yaşıyor...

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan araştırmasına göre, çevrim içi alışveriş yapanların yüzde 47,2'si, bu alandan aldıkları ürün ve hizmete ilişkin olumsuz deneyim ve mağduriyet yaşadığını açıkladı.

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Otomobil piyasası Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle dengelendi ve fiyatlar düşmeye başladı. Bayiler kampanya üstüne kampanya yaparken, araba bolluğu yaşanmaya başladı. Fakat bundan bir kaç ay öncesinde bırakın kampanyayı, bayilerde araba bulunamıyordu.

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının sorumlulukları Haberi

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının sorumlulukları

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının görevleri!

Kooperatiflerde Ticaret Bakanlığının sorumlulukları, görev ve yetkileri Kooperatifler Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre Bakanlık Temsilcilerinin görevleri arasında, kooperatifleri, birlikleri, merkez birliklerini ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğini teftiş etmek, denetlemek veya denetlettirmek yer alıyor.


Ticaret Bakanlığının Görev ve Yetkileri 

A) Genel olarak Bakanlığın görev ve yetkileri: 

Madde 86 – Ticaret Bakanlığının kooperatifleri ilgilendiren başlıca görev ve yetkileri şunlardır: 

1. Kooperatiflere, kooperatif birliklerine, merkez birliklerine,Türkiye Milli Kooperatifler Birliğine kuruluş ve organizasyonlarında yol göstermek, öğütleriyle yönetimlerinde ve çalışmalarında yardımcı olmak, 

2. Kooperatifleri, birlikleri, merkez birliklerini ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğini teftiş etmek, denetlemek veya denetlettirmek, 

3. Kooperatiflerin, birliklerin, merkez birliklerinin ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliğinin dağılmasını gerektiren 

sebepleri mahkemeye bildirmek, 

4. Kooperatiflerin, bilhassa istihsale yararlı kooperatiflerin kuruluşu, öncelikle kredilenmesi ve memleket yararına faaliyette bulunmaları hususunda ilgili bakanlıklar ve...