11 / 05 / 2024

kot üstü ev nedir

kot üstü ev nedir

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden kot veriliyor. Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Peki, kot üstü daire nedir? İşte yanıtı...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Alman, Ukraynalı, Rus ve İngilizlerin ev almaları ve kiralamaları emlak piyasasını alt üst etti! 

Yabancıya yapılan satışlardan en çok yazlık bölgeler etkileniyor. Yazlık bölgelerde yabancı ev sahipleri, Türklere satış ya da kiralama yapmayı istemiyor. 

Ev alacaklara son dakika 120 ay vade fırsatı! İş Bankası konut kredisi tek tek hesaplandı! İşte İş Bankası konut kredisi

Vatandaşlar, birikimlerinin üstüne çektikleri konut kredisi ekleyerek ev alıyor. Bu kapsamda İş Bankası, son dakika güncel konut kredisi faizlerini kalem kalem açıkladı. İşte İş Bankası konut kredisi hesaplama 2024...

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

65 yaş üstü kişilerin ev satışında hangi belgeler istenir?

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. 65 yaş üstü kişilerin ev satışında ise işlemler daha farklı ilerliyor. 

Düzce depreminin üzerinden 24 yıl geçti! 12 Kasım 1999'da 7.2 büyüklüğündeki depremde 16 bin 666 ev yıkıldı!

Türkiye'de 12 Kasım 1999'da Düzce'de meydana gelen depremin üstünden 24 yıl geçti. 782 kişi yaşamını yitirdiği depremde 16 bin 666 ev yıkıldı.

Ev sahiplerine yüzde 25 ve üzeri kira zammı uygulamasını aralayan yöntem nedir?

Ev sahipleri ile kiracıların arasında son zamanlarda anlaşmazlığa sebep olan kira zammında yüzde 25’in üstünde bir rakam yapılabilir mi?? Kira zammında yüzde 25 uygulaması nasıl aşılır? İşte ayrıntılar...

Mutfak tüp fiyatlarına zam üstüne zam! 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte güncel fiyatlar...

Evinde doğalgazı olmayan vatandaşları üzecek haber geldi. Tüp fiyatları yükseldi. Bazı firmalar peş peşe fiyatlarını güncelledi. Peki, 12 kg ev tüpü ne kadar oldu? İşte fiyatlar...

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Deprem bölgesi için kağıt masura ev tasarlandı! Maliyeti 110 bin TL civarında!

ODTÜ Acil Tasarım Stüdyosu, Pritzker ödüllü Japon Mimar Shigeru Ban işbirliğiyle deprem bölgesinde kullanılmak üzere, özel tasarım “kâğıt masura” ev tasarladı.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! O ilçede kira ücretlerine üst sınır getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa ilinin Birecik ilçesinde kira ücretlerine üst sınır geldi.

kot üstü ev nedir Haberi

kot üstü ev nedir

Kot üstü daire nedir?

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden yani bordür taşı üst seviyesinden kot veriliyor. Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin 0.18 metre üstü olarak kabul ediliyor. Peki, Kot üstü daire nedir?


Kot altı daire; zemin katının altında yer alan daireye deniyor. Kot üstü daire ise zemin katının üstünde yer alan daireye deniyor.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirleniyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür...