05 / 05 / 2024

Köy Kanunununda yapılan değişiklikler

Köy Kanunununda yapılan değişiklikler

Köy Kanununda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 2 Haziran 2007 Cumartesi günü 26540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Köy Kanununda yapılan yasal değişiklikler...

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da 'köy evleri' yapılmış!

1935 yılında İstanbul ve Trakya'da ev yaptırmak isteyen köy halkına İstanbul Halkevi gerekli imkanları sunarak destek olmuş.

Bakan Tekin'den destek ödemesi duyurusu! Özel eğitim veren okullara yapılan destek ödemeleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından, özel bireylere özel eğitim veren kurumlara bu yıl yapılan destek ödemeleri açıklandı.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Bakan Kirişci açıkladı! Adana'da 1900 konut, 7 köy evi inşa edilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yaptığı açıklamada Adana'da hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, Adana'da 1900 konut, 7 köy evi yapılacağını söyledi.

Deprem konutları tamamen köy evi gibi 3 veya 4 katlı olarak inşa edilecek!

Deprem felaketinden etkilenen 11 il için konut yapımları başlayacak. 199 bin 739 kalıcı olan konut ile 73 bin 972 köy evi yapılacağı açıklandı. Zemin artı 3 ya da 4 kat şeklinde olacak. 

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yapılan usulsüzlükler için dava açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede site yönetimlerinde sıkça yapılan hataların kaynağı" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Gökçeada'daki Masi Otel'e yıkım kararı!

Gökçeada ilçesi eski Bademli köyünde yapılan Masi Otel, sit alanı sınırları içerisinde olduğunu ve arazinin kullanım özelliğinin bozulması sebebiyle dava üzerine dava açıldı. Dava sonucunda otel için yıkım kararı çıktı

Vekaleten yapılan tapu devri iptal edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaleten yapılan tapu devrinin iptal edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Köy Kanunununda yapılan değişiklikler Haberi

Köy Kanunununda yapılan değişiklikler

KANUN


KÖY KANUNUNDA VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN!

             

Kanun No. 5673           

Kabul Tarihi: 27/5/2007


             MADDE 1 – 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununun 74 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü fıkrasına "görevinden ayrılan" ibaresinden sonra gelmek üzere "veya bu Kanun hükümlerine göre aylık bağlanmış olan" ibaresi ile aynı fıkranın sonuna "Geçici köy korucularının ölümü sebebiyle eşlerine aylık bağlanması durumunda yukarıda belirtilen hak sahiplerine aynı şekilde muayene, tetkik ve tedavi yardımı yapılmasına devam olunur." cümlesi ve maddenin sonuna aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.


             "Bakanlar Kurulunca tespit edilecek illerde; olağanüstü hal ilanını gerektiren sebeplere ve şiddet hareketlerine ait ciddi belirtilerin...