06 / 05 / 2024

köysel dönüşüm içeriği

köysel dönüşüm içeriği

Şehirlerde uygulamaya konulan kentsel dönüşümün benzeri köylerde de uygulanacak. 10 ailenin onayı ile devlet ihaleye çıkacak. Müteahhit yapacak, vatandaş da borçlanacak..

İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı!

Mega kent İstanbul'da 5 bin 500 yapının dönüşümü için düğmeye basıldı. Söz konusu projenin temel atma ve yıkım töreni Eyüpsultan'daki İslambey Mahallesi'nde yapıldı.

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

İzmir'de 5 bin 800 binanın dönüşümü için onay bekleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'den sonra hasar gören, binaların dönüşümü için Dünya Bankası’yla 340 milyon dolarlık anlaşma sağladı. Proje için şu anda Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekleniyor. 

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

Kentsel dönüşüm için başvurular nasıl yapılıyor? 

Yaşanan depremler sonrasında riskli yapılarda yaşayan vatandaşlar, binalarının kentsel dönüşüme girmesi için ne yapması gerektiği sorusunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşümde başvurular nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için gerekli evraklar neler?  İşte detaylar...

İzmir'de deprem mağdurları kentsel dönüşüm için çözüm bekliyor! 

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında İzmir depremi mağdurlarının kentsel dönüşüm için çözüm bekleyişlerini kaleme aldı.

Bayraklı'da kentsel dönüşüm için yol haritası belirlenecek! 

İzmir Bayraklı Belediyesi kentsel dönüşüm için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) üyeleriyle bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, kentsel dönüşümde izlenecek adımlar hakkında görüşleri değerlendirdi. 

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahipleri kentsel dönüşüm için kolları sıvadı.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

köysel dönüşüm içeriği Haberi

köysel dönüşüm içeriği

ŞEHIRLERDE uygulama konulan ve tartışmaları hala bitmeyen kentsel dönüşüm projesinin bir benzeri, köylerde de uygulamaya sokuluyor. Bundan böyle bir köylü, arsasına yeni bir konut, ahır gibi bir bina yapmaya karar verirse bunu mutlaka müteahhide yaptırmak zorunda kalacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapan yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, köylerin daha modern yapılara kavuşturulması, nakil ve benzeri gibi zorunlu nedenler ya da toplulaştırma gibi gerekçelerle köylerde yapılacak konutların ihale ve onay şartlarım tümden değiştirdi. 


Binaların yapımında peşin para yerine borçlandırma yöntemi uygulanacak yönetmelikle, peşinat kaldırıldı. Şimdi devletin açtığı ihaleyi kazanan müteahhit yapılan yapacak, vatandaş da devlete borçlanacak. Yönetmeliğin önceki halinde, köy gelişme alanlarının kurulması, toplulaştırma veya nakil yapılabilmesi için 10 yerine en az 30 ailenin onay...