06 / 05 / 2024

Kredi kartı yönetmelik

Kredi kartı yönetmelik

Kredi kartı taksitlendirme süresine sınırlama geldi. Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle 1 Şubat'tan itibaren kredi kartları taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Faizler uçunca otomobilde kredi kartı dönemi başladı: 'Uygun evleri de çekiyoruz'

Hem bankaların kredi musluklarını kapatması hem de otomobil kredi faiz oranlarının yükselmesi vatandaşları da kredi kartıyla otomobil alımına yöneltti. Pek çok firma otomobilin yanı sıra uygun evleri de kartla satmaya başladı...

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartıyla ilgili limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin azaltılmasına yönelik alınan karar sonrası yeni adımların atılıp atılmayacağı merak ediliyor. 

Kredi kartı olanlar hemen baksın! Nakit avans çekmek isteyenleri şaşırtacak hamle geldi! Artık sınır var...

Merkez Bankası tarafından, kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Alınan karara göre nakit avansa yönelik ilginin azaltılması bekleniyor.

Kredi kartı nakit avans faizi ve KMH faiz oranları yükseldi! 

Kredi kartı ile nakit avans çekiminde faiz oranı yüzde 4.42'den yüzde 5'e, bankaların kredili mevduat hesaplarının faizi ise yüzde 5'e kadar çıkarıldı.

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Seçimlerden sonra kredi kartına ayar geliyor! İşte kulislerden sızan düzenleme detayları!

Adeta çığ gibi büyüyen kredi kartı borçları vatandaşların da gündeminden düşmüyor. Paylaşılan bilgilere göre seçimlerden sonra kredi kartlarına ayar gelmesi bekleniyor. 

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Kredi kartı yönetmelik Haberi

Kredi kartı yönetmelik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yer alan "Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelik"te değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğine göre, söz konusu yönetmeliğin 26'ncı maddesinin başlığı "Kart çıkaran kuruluşlarda koruyucu hükümler, hesap ve kayıt düzeni, mali tablolar ve denetim" şeklinde değiştirilirken, bu maddeye şu fıkra eklendi: 


"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz."


Bu yönetmeliğin 1 Şubat'ta yürürlüğe gireceği...