26 / 07 / 2024

Kredi kartı yönetmelik

Kredi kartı yönetmelik

Kredi kartı taksitlendirme süresine sınırlama geldi. Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelikte yapılan değişiklikle 1 Şubat'tan itibaren kredi kartları taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek...

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartlarından yapılan harcamalarda resmen patlama yaşanırken, önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanımlarını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarını azaltmaya yönelik bazı adımların atılması bekleniyor.

Kredi kartında takibe düşen sayısı yüzde 90,8 arttı!

Kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı bu yılın Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 90,8 oranında artış göstererek, 124 bin 959 kişiye ulaştı ve 28 ayın zirvesini gördü.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleri ile uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini kaydederek, gelirler ile uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Kredi kartından nakit çekimi faiz çarptı! İki aylık düşüş oranı yüzde 57,8'i buldu!

Yerel seçimler öncesinde 121,7 milyar Türk Lirası ile rekor kıran kredi kartından nakit çekim tutarı, limit ve faiz önlemleri sonrasında Nisan ayında 51,3 milyar Türk Lirası'na kadar geriledi.

Kredi kartından nakit çekimler frenlendi!

Merkez Bankası'nın 16 Mart 2024 tarihinde kredi kartından nakit çekim faiz oranını yüzde 5'e kadar çıkarması etkisini göstermiş oldu. Buna göre, BKM verileri kapsamında martta şubat ayına göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında gerilemiş oldu. 

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

Fuzul Topraktan Arnavutköy'de kredi kartıyla konut fırsatı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Fuzul Holding’in en genç iştirakleri arasında yer alan Fuzul Topraktan'ın yeni projesi Arnavutköy'de peşinatın tamamı kredi kartıyla ödenebiliyor. İşte Fuzul Topraktan Mayıs 2024 kampanyası detayları...

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Faizler uçunca otomobilde kredi kartı dönemi başladı: 'Uygun evleri de çekiyoruz'

Hem bankaların kredi musluklarını kapatması hem de otomobil kredi faiz oranlarının yükselmesi vatandaşları da kredi kartıyla otomobil alımına yöneltti. Pek çok firma otomobilin yanı sıra uygun evleri de kartla satmaya başladı...

Kredi ve kredi kartlarda dikkat çeken detay! Bireysel kredilerin yüzde 44’ü kredi kartları, yüzde 16’sı konut kredileri!

Bireysel kredi ve kredi kartı borçlanmaları artarken borcunu ödememiş kişi sayısında düşüş yaşandığı görüldü ve bireysel kredi ile kredi kartı borcunu ödememiş kişi sayısı 2023’te yüzde 11.64 azaldı.

Kredi kartları için yeni adım atılacak mı? Uzman isim peş peşe açıkladı! Kredi kartı kullananlar acil baksın!

Kredi kartıyla ilgili limitlerin düşürülmesi ve taksitlerin azaltılmasına yönelik alınan karar sonrası yeni adımların atılıp atılmayacağı merak ediliyor. 

Kredi kartı olanlar hemen baksın! Nakit avans çekmek isteyenleri şaşırtacak hamle geldi! Artık sınır var...

Merkez Bankası tarafından, kredi kartı kullananları yakından ilgilendiren bir karar alındı. Alınan karara göre nakit avansa yönelik ilginin azaltılması bekleniyor.

Kredi kartı yönetmelik Haberi

Kredi kartı yönetmelik

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yer alan "Banka kartları ve kredi kartları hakkında yönetmelik"te değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmeliğine göre, söz konusu yönetmeliğin 26'ncı maddesinin başlığı "Kart çıkaran kuruluşlarda koruyucu hükümler, hesap ve kayıt düzeni, mali tablolar ve denetim" şeklinde değiştirilirken, bu maddeye şu fıkra eklendi: 


"Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalar ile yemek, gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz."


Bu yönetmeliğin 1 Şubat'ta yürürlüğe gireceği...