18 / 07 / 2024

kredi kartında yeni dönem

kredi kartında yeni dönem

Milyonlar kredi kartı sahibini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartlarında önemli bir değişiklik yapılması bekleniliyor. Kredi kartlarındaki manyetik şeritler 2024 yılından itibaren kaldırılacak.

Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz'dan itibaren başlıyor! Kredi kartı olanlar dikkat! Ödeme yapmadan bakın!

Milyonlarca kredi ve banka kartı sahiplerini yakından ilgilendiren yeni gelişme yaşandı. Kredi kartlarında yeni dönem 1 Temmuz itibariyle başlıyor. İşte ayrıntılar...

Engelli aracı alımında yeni düzenleme! 5 yıl satamama şartı 10 yıla mı çıkartılıyor?

Yeni vergi paketinde engellilere ÖTV'siz araç alma hakkıyla ilgili bazı değişikliklerin olması bekleniyor. Gazeteci Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından ÖTV'siz araç alımında yeni düzenlemeleri duyurdu.

Kredi kartında yeni düzenlemelerin ayrıntıları ortaya çıktı!

Kredi kartlarından yapılan harcamalarda resmen patlama yaşanırken, önümüzdeki günlerde kredi kartı kullanımlarını azaltmak amacıyla limit ve taksit sayılarını azaltmaya yönelik bazı adımların atılması bekleniyor.

Kredi kartlarında yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 70 arttı

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısında patlama yaşandı. Geçen yılın ilk dört ayına göre yüzde 70 arttı.

Kredi kartında takibe düşen sayısı yüzde 90,8 arttı!

Kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı bu yılın Nisan ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 90,8 oranında artış göstererek, 124 bin 959 kişiye ulaştı ve 28 ayın zirvesini gördü.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleri ile uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini kaydederek, gelirler ile uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Kredi kartından nakit çekimi faiz çarptı! İki aylık düşüş oranı yüzde 57,8'i buldu!

Yerel seçimler öncesinde 121,7 milyar Türk Lirası ile rekor kıran kredi kartından nakit çekim tutarı, limit ve faiz önlemleri sonrasında Nisan ayında 51,3 milyar Türk Lirası'na kadar geriledi.

Kredi kartında "parmak izi" dönemi başlıyor!

Garanti BBVA, ödeme sistemlerinde yeni bir yöntem getirerek Bonus Platinum Biyometrik Kart'ı kullanıma sunduğunu açıkladı. Buna göre, bu yeni kart ile müşteriler alışverişlerde parmak izi kullanarak şifresiz, hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme gerçekleştirebilecekler.

Kredi kartından nakit çekimler frenlendi!

Merkez Bankası'nın 16 Mart 2024 tarihinde kredi kartından nakit çekim faiz oranını yüzde 5'e kadar çıkarması etkisini göstermiş oldu. Buna göre, BKM verileri kapsamında martta şubat ayına göre kredi kartından nakit çekim yüzde 26.3 oranında gerilemiş oldu. 

Kredi kartı borcu yüzünden yasal takibe takılanların sayısı patlama yaptı!

Bireysel kredi veya kredi kartı borcunu ödeyemediği için hakkında yasal takip başlatılanların sayısı artmaya devam ediyor. Geçen yılın aynı dönemine göre borcunu ödeyemeyenlerin sayısı bu yıl patlama yaptı.

Fuzul Topraktan Arnavutköy'de kredi kartıyla konut fırsatı!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Fuzul Holding’in en genç iştirakleri arasında yer alan Fuzul Topraktan'ın yeni projesi Arnavutköy'de peşinatın tamamı kredi kartıyla ödenebiliyor. İşte Fuzul Topraktan Mayıs 2024 kampanyası detayları...

Kredi ve kredi kartı borçlarında icra takibi zirve yaptı! 1 haftada 1.2 milyar TL arttı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin hazırlamış olduğu ekonomi raporuna göre bankaların icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise 19-26 Nisan 2024 haftasında 1.2 milyar Türk Lirası daha arttı ve 59.7 milyar Türk Lirası'na çıktı. 

Kredi kartı kullananlara kötü haber! Kredi kartı faiz oranları artırıldı!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren kritik karar Merkez Bankası'ndan geldi. Alınan yeni kararla birlikte kredi kartında aylık azami akdi faiz yüzde 4,25'e yükseltildi.

kredi kartında yeni dönem Haberi

kredi kartında yeni dönem

Dünyanın en önde gelen kredi kartı üreticilerinden biri olan Mastercard'ın aktardığı karara göre artık kredi kartlarında manyetik şerit artık olmayacak.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2033 yılına kadar, banka veya kredi kartlarından hiçbirinde şerit olmayacak ve Avrupa dahil birçok bölgedeki bankalar 2024 yılından itibaren şeritsiz kartlar çıkarabilecek. Firma, teknolojiyi aşamalı olarak kaldıran ilk ödeme ağı olacağını belirtti.

CASUS KİMLİK KARTLARI

Manyetik şerit, 1960'lı yıllarda CIA personeli için kimlik kartları oluşturmaya yönelik bir IBM projesi olarak hayata geçti. IBM mühendisi Forrest Parry, manyetik şerit üzerine yerleştirilen bilgileri plastik bir kartla kullanmak istedi. Ancak Parry, plastik ve manyetik şeridi uzun süre birleştirmeyi başaramadı. Daha sonra karısı Dorothea Parry, iki parçayı bir demirle birleştirmeyi teklif etti. Bu yöntem başarılı oldu.

AVRUPA'DA BAŞLAYACAK

Uygulama...