15 / 05 / 2024

kredi notu önemli mi

kredi notu önemli mi

Bankalar kredi kullandırırken kredi notuna bakıyor. Notu yüksek olan daha düşük faizle kredi kullanıyor. Yakında beyaz eşya, mobilya satışında da kredi notu gündeme gelecek. Hatta oto kiralama şirketleri de bu konuda istekli.

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Merkez Bankası'ndan önemli karar: Kredi kartı kullanımında devrim yaratıyor!

Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar, kredi kartı kullanıcılarını doğrudan etkiliyor! Kredi kartı kullanımında yeni karar ne yönde olacak? Alınan kararla birlikte kredi kartı kullanımında azalma yaşanacağı düşünülüyor. İşte kredi kartı kullanımı hakkında önemli detaylar…

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine sebep olurken, ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı” dedi.

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Yapı Kredi'den önemli müjde. Şubeye bile gitmeye gerek yok

Yapı Kredi Bankası'ndan bünyesinde bulunan müşterilere yönelik dev kredi müjdesi geldi. Banka tarafından verilecek krediyi almak için şubeye bile gitmeye gerek kalmayacak.

BDDK'dan veri açıklama Kredi hacminde gerileme var!

Bankacılık sektöründe son gelişmeler BDDK tarafından paylaşıldı. Yayımlanan verilere göre kredi hacminde önemli bir azalma yaşandı. BDDK'nın açıkladığı bankacılık istatistikleri, sektördeki son durum hakkında detaylı bilgi veriyor.

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Derecelendirme kuruluşu Fitch, dün yayımladığı raporda, yetkililerin nihayetinde para politikasını sıkılaştırmaları halinde, Türk Lirası faiz oranı artışının Türk bankaları üzerindeki etkisinin artışın büyüklüğüne ve hızına bağlı olacağını ifade etti.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

İş Bankası'nda hesabı olanlar dikkat... İş Bankası müşterileri çok acil baksın! Son dakika!

Müşterilerine yönelik kredi hizmetleri ile Türkiye'de önde gelen bankalar arasında yer alan İş Bankası, kredi konusunda önemli bir açıklama yaptı. Aşağıda İş Bankası'nın yaptığı açıklamanın detayları yer almaktadır.

kredi notu önemli mi Haberi

kredi notu önemli mi

Türkiye genelinde 30 milyon banka müşterisinin kredi sicilini elinde tutan Kredi Kayıt Bürosu (KKB) dijital bankacılıkta artan risklere karşı harekete geçti. Geçtiğimiz ay kredi notu, Risk Raporu ve Çek Raporu gibi ürünlerini Findeks markası altında toplayan KKB, dijital kanallarda kredi kartı veya kimlik bilgilerinizin çalınması durumunda SMS veya e-mail kanalıyla banka müşterilerini uyaracak.

NOTA GÖRE KREDİ ÇEKİLEBİLİYOR


Bireysel kredilerin takip ve kontrolünü sağlamak amacıyla 1995 yılında 11 bankanın ortaklığı ile kurulan Kredi Kayıt Bürosu'nda şu anda 30 milyon banka müşterisinin bilgisi bulunuyor. Kredilerinizi düzenli ödüyor musunuz? Ne kadar geciktiriyorsunuz? Veya idari, kanuni takibe girmiş mi? Kısacası kredi itibarınız bu bilgiler ışığında KKB’da 1 ila 1900 puan arasında değişen Kredi Notu’na dönüşüyor.  Genelde 1400 puanın üzerinde kredi notuna sahip bireyler daha kredibl...