21 / 05 / 2024

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi yapıldı. Türkiye ekonomisi üzerine 20'nin üzerinde Kitabı yayımlanan iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez, inşaat sektörünün siyasi ve ekonomik boyutlarıyla ele alınması gerektiğini belirtti.

Yabancıya konut satışı kısıtlandığında emlak krizi ekonomik krize döner!

İş dünyasının tecrübeli ismi Ali Özmen Safa, Kıbrıs emlak sektörü ile ilgili bir açıklamada bulundu ve yabancıya konut satışı ile ilgili yeni yasaya değindi. Safa, ekonomik kriz uyarısı yaptı. İşte o açıklama...

Ruslar’ın konut tercihi değişti: Antalya'yı terk ediyorlar!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatlarında yaşanan rekor artışlar, ekonomik kriz, Rusların da tercihlerini değiştirdi. 2022'de tatilcilerin gözdesi Antalya’da 22 bin konut satın alan yabancılar, 2023'te yalnızca 12 bin 901 ev aldı.

Konut sektöründe kriz çıkacak! Şirketler iflas edecek, inşaatlar tamamlanamayacak!

Kıbrıs emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, konut sektöründe krizin çıkacağını belirterek, şirketlerin iflas edeceğini inşaatların tamamlanamayacağını açıkladı.

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kriz büyürken, konuta  yatırım yapmak isteyenlerin de kafası iyice karıştı. Yatırımcı elindeki parayı nasıl değerlendirmesi gerektiğini araştırırken, kripto fenomeni Murat Ali Calman konut yatırımının baş belası ve stres nedeni olduğunu söyledi. Takipçileri itiraz

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Ankara’da konut sahibi olmak hayal mi oldu?

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, son 3 senedir konut piyasasında derin bir kriz olduğunu dile getirerek, konut sahibi olmanın hayal olduğunu söyledi. İşte Hakan Akçam'ın o açıklamaları...

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Türkiye’de konut sektöründe rakamlar kriz yılı 2018'i solladı!

Türkiye’de konut satışlarında sert düşüş devam ediyor. TÜİK verilerine göre Kasım ayında konut satışı 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 20,6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Söz konusu oranlar ‘kriz yılı’ olan 2018’in Kasım ayındaki satış rakamından biraz yüksek.

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Şehir Plancısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin son araştırmasına göre,  konut fiyatlarındaki kriz milyonların dikkatini çekerken, büyük tehlikeye de işaret ediyor.

Konutta derin kriz: 10 metrekarelik bir daire 610 Euro'ya kiralandı!

Fransa’da konut sıkıntısında kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Öyle ki, emlakçılar 10 metrekarelik bir daireyi 610 Euro'ya kiralandığını belirtiyor.

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Konut sektörü alarm veriyor! Ağustosta projelerin yüzde 20,7'si iptal edildi!

Almanya'da yükselen kredi ve malzeme maliyetlerinin tetiklediği konut inşaatı krizinde siren sesleri açıyor. Emlak ve Konut Şirketleri Birliği, kriz nedeniyle hükümetten önlemler alınması talebinde bulunuyor. 

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi Haberi

Kriz çemberinde konut ve inşaat söyleşisi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi. Adana ve Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturan konut ve inşaat sektörünü masaya yatırdı. Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen "Daralan Kriz Çemberinde Konut ve İnşaat" konulu söyleşinin moderatörlüğünü İMO yabancılara bağımlı bir sektör haline geldiğini savundu. Sektörün dışarıdan gelen dövizlerle yürütüldüğünü anlatan Sönmez, dolaylı yollarla inşaat sektörüne yabancıların yaptığı yatırımların ileri ki dönemlerde sonlanması durumunda ekonomide ciddi anlamda bir daralma yaşanacağını ileri sürdü. İnşaat sektörünün büyümesinin istihdama katkısı olduğunu da anlatan Sönmez. 


Ancak hala 3 milyon resmi işsizimiz. 

2 milyonda resmi olmayan işsizimiz olmak üzere 5 milyon işsizimiz bulunmakta. İstihdam edilen kişilerde siyasi iktidara oy potansiyeli sağlıyor" diye konuştu. 


"402 MİLYAR DOLAR BORCU SADECE İNŞAATLA KAPATAMAZSINIZ" 


Kredi ile alınan...