11 / 05 / 2024

küba ziyaretçi sayısı

küba ziyaretçi sayısı

Açıklanan son turist kayıtları, Küba'yı ziyaret eden Amerikalı sayısının 2014'ün ilk çeyreğinde 170 bini aştığını ortaya koydu. Bunların büyük bölümünü, ABD'de yaşayan Küba asıllı Amerikalıların oluşturduğu belirtildi.

Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen otomobil fiyatlarında düşüş devam ederken, Türkiye’de ilk kez satılık vasıta ilan sayısı 1 milyona yaklaştı. 

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

'Yarısı Bizden' kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden'' kampanyası başvurularının bugün başladığını belirterek başvuran kişi sayısını açıkladı.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

Deprem korkusu AVM'leri de vurdu: Ziyaretçi sayısı yüzde 35 düştü!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Şapkacı yaptığı açıklamada yaşanan büyük depremlerin en çok perakende sektörünü etkilediğini söyledi.

Bu haberi okumadan yolculuk planı yapmayın! Kişi sayısı ve bütçeye göre en uygun ulaşım araçları hangisi? İşte detaylar…

“enuygun.com” yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak seyahat masraflarını analiz etti. Kişi sayısı hesaplandığında en uygun ulaşım aracı hangisi oluyor? Detaylar haberimizde...

Gayrimenkul alımıyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı TBMM'de!

Taşınmaz edinimi yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişi sayısı Meclis gündemine taşındı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tarafından konuyla ilgili soru önergesi verildi.

küba ziyaretçi sayısı Haberi

küba ziyaretçi sayısı


Açıklanan son turist kayıtları, Küba'yı ziyaret eden Amerikalı sayısının 2014'ün ilk çeyreğinde 170 bini aştığını ortaya koydu. Bunların büyük bölümünü, ABD'de yaşayan Küba asıllı Amerikalıların oluşturduğu belirtildi. 2013 yılında yaklaşık 600 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl sonunda 700 bine ulaşması bekleniyor. Ortalama 3 bin dolardan fazla harcama yapan turistler, Küba ekonomisinin en önemli gelir kaynağını oluşturuyor.


Küba'ya turist gönderen ülkelerin başında ise bir milyondan fazla kişi ile Kanada geliyor. Kanada'nın ardından listede ikinci sırada yer alan ABD'yi İngiltere ve Almanya izliyor. Türk Hava Yolları'nın Küba'ya başlatmayı planladığı seferlerin, ülkeye giden Türk turist sayısında önemli bir artışa yol açması bekleniyor.


Kahve, müzik, puro, rom, eski Amerikan otomobilleri ve Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan pek çok bölgesiyle ilgi gören Küba, ziyaretçilere...