04 / 05 / 2024

külli icra

külli icra

Cebri icra, başlatılan icra sürecinde borçlunun yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda devletin otoritesi ile borçluyu borcunu ödemeye zorlamalarına cebri icra deniyor. Peki, cebri icra takibi nasıl yapılır?

Sitelerde oturanlar ve yöneticiler aman dikkat! Eğer başınıza bu gelirse büyük tehlike! 

Kadıköy’de, bir apartmanın bahçesindeki ağaç, rüzgarın etkisiyle park halindr duran araçların üzerine devrildi ve otomobillerde hasar meydana geldi. Sigorta şirketi, yaptığı ödemeyi almak için site sakinlerine icra yolladı. Peki sigorta şirketinin böyle bir hakkı bulunuyor mu?

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

Aydın Nazilli'de Kargir Ev ve Kirazlık İcradan Satışta

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yer alan bir kargir ev ve kirazlık, icra yoluyla satışa çıkarıldı. Bu taşınmazın detayları ve satışla ilgili şartlar, esatis.uyap.gov.tr adresinden 2019/581 TLMT dosya numarası ile erişilebilir.

İnegöl'de İcra Dairesi Tarafından Satışa Çıkarılan Daireler Fırsatını Kaçırmayın!

İnegöl ilçesinde bulunan ve icra dairesi tarafından satışa çıkarılan 133 m² daireler büyük ilgi görüyor. Eşsiz fırsatları kaçırmamak için mahcuzun ayrıntılı görsellerine ve artırma şartlarına esatis.uyap.gov.tr adresinden 2022/1515 TLMT. dosya numarasıyla ulaşabilirsiniz.

Hissedarlardan biri icralık olursa ne olur? Hisseli tapu icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuda; birden fazla hissedarlar vardır. Peki hissedarlar icralık olabilir mi, olursa ne olur? İşte hisseli tapuya dair tüm bu soruların cevapları!

Son dakika haberi! İcra takipleri durduruldu! Daha birçok yeni karar açıklandı! Hemen bakın!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem felaketi nedeniyle ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında ilk düzenleme yayınlandı. Buna göre icra takiplerinin durdurulması başta olmak üzere birçok yeni karar yayımlandı. İşte detaylar…

Kiralık araçlar hakkında Yargıtay'dan karar çıktı!

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kiralık araçla otoyoldan ihlalli geçiş yapılması nedeniyle araç sahibi hakkındaki icra takibinin reddedilmesini, araç sahibinin ödeme yaptıktan sonra ücreti kiracıdan tahsil etme imkanı bulunduğu gerekçesiyle bozdu

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

Borcunu ödeyemeyenler dikkat! O limitin altında borcu olanların icra dosyaları siliniyor!

Türkiye genelinde mahkemelerdeki icra dosyası sayısının kabardığı ve 10 Ocak tarihi itibarıyla 23 milyon 204 bini aştığı bildirildi. Ancak hükümetin icra dosyalarındaki bu artışı önlemek amacıyla çıkardığı torba kanunla, belli bir limitin altındaki borçlar için açılan icra dosyaları siliniyor.

Bu fırsat bir daha gelmez! 295 bin liraya icralık araçlar satışa çıkarıldı

İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış vatandaşın yönünü icra yoluyla satışa sunulan araçlara çevirdi. Bu doğrultuda büyük bir kampanya başlatan Ziraat Bankası, vatandaşa bir daha bulamayacağı fırsat sunmakta. İşte, Ziraat Bankası'nın icra araç satışı ayrıntıları...

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.

İcralık borçlar nasıl silinecek? Hangi icralık borçlar silinecek? İcra affı ne zaman olacak?

6 milyon vatandaşa ait borçların tam iki bin liralık kısmı devlet tarafından ödecek. Peki, icra borçları nasıl kapatılacak, nereye müracat edilecek, hangi icra borçları silinecek?

Borcu olan milyonlara Bakanlıktan müjde! Yeni icra düzenlemesiyle bu tutara kadar olan dosyalar icradan düşecek!

Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını sürdürdüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla yaklaşık 9 milyon icra dosyasının tasfiye olması sağlanacak...

külli icra Haberi

külli icra

Cebri icra takibi nasıl yapılır?

Kendi istekleriyle borçlarını ödemeyen borçluların, borçlarını devlet kuvveti ile ödemelerinin sağlanması; ilgili icra dairelerinin, gereğinde zor kullanarak, borçluyu borcunu ödemeye zorlamaları şeklinde tanımlanıyor.


Cebri icra, başlatılan icra sürecinde borçlunun yükümlülüğünü yerine getirmemesi durumunda, devletin otoritesi ile (asli ve yardımcı icra teşkilatı organları ile) bunu zorla yerine getirmeye mecbur edilmesi işlemine deniyor. Cebri kelimesinin sözlük açıklaması, “zor kullanarak yaptırılan”, “zorlama” olarak karşımıza çıkıyor. 


Hukuk sistemimizde cebri icrayı temel olarak ikiye ayırmak mümkün oluyor. Bunlar; cüzi icra ve külli icra olarak ifade ediliyor. Cüzi icra, dar anlamda icra hukukunu karşılarken, külli icra iflas hukukunu karşılıyor.


A.CÜZÎ İCRA

Cüzi icrada, borçlunun karşısında, sadece borçlu aleyhine icra yoluyla takip yapmış olan bir veya birkaç alacaklı bulunuyor. Alacaklının yapmış olduğu icra takibi kesinleşince, borçlunun,...