18 / 05 / 2024

Kumluca ekonomisi gelişti mi

Kumluca ekonomisi gelişti mi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Kaymakam, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile biraraya geldiği toplantılarda, işbirliğinde proje kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması kararlaşt

Aile Bakanlığı ödeme takvimi değişti. Flaş gelişme. Büyük zam geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik ödenen paralarla ilgili flaş gelişmeler yaşanıyor. Elde edilen bilgiye göre ödeme takvimi değişti. Ancak vatandaşların alacağı paralar ciddi oranda zamlar yapıldı.

Altın'da zirveye çıkıyoruz! Şubat ayı ithalatı dudak uçuklattı

Türkiye ekonomisi geçtiğimiz aydan itibaren bir senelik zamanda 55.4 milyar dolar cari açığa sebep oldu. Son 10 senenin rekor cari açığında altın ithalatının şubat ayında geçen senenin  ayına göre tahminen 12 katlık bir yükselişle 4.4 tondan 57.4 tona yükseldi.

Vestel Ion Wıfı No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 06 Şubat 2023 fiyat listesi

Vestel Ion Wıfı No-Frost Buzdolabı almak isteyenler, teknoloji gelişti artık buzdolabında da Wifi var. Wifi Teknolojili buzdolabı almak isteyenlere özel haberimize göz atın. Peki Vestel Ion Wıfı No-Frost Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Brent petrol 92 doları geçti! 7 Ekim 2022 brent petrolde son dakika gelişmeleri

Brent petrol bugün 92 doları geçti. Petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesintiye gidilecek. Gelen haber sonrası Brent petrolde 1 dolarlık yükseliş görüldü ve 92 doları geçti. İşte son dakika gelişmeler...

Çocuğu olan ailelere müjde! Devlet hesaplara 650 lira yatıracak!

Çocuk sahibi olan anne ve babalara devlet eli ile verilen destek parasının miktarında yükseliş gelişti. Devlet, durumu iyi olmayan kişilere, çocuk başına para yardımı veriyor. Peki, çocuk yardımı ödemeleri kaç lira? Yardımdan kimler yararlanabiliyor? İşte detaylar…

Tüketicide yeni korku: indirim kaçırma

İki buçuk yıl süren pandemi ve ardından gelen ağır ekonomik koşullar nedeniyle zincir marketlerin indirim kataloglarıyla yatıp kalkan tüketicide yeni bir korku gelişti. İndirim kaçırma korkusu olarak nitelendirilebilecek bu korku, fiyatı düştüğünde alamayıp daha sonra yüksek fiyat ödemeyi anlatıyor.

Kıymetli metal gümüşten şok hamle! Gümüş ortalığı yıktı geçti! Son dakika gelişmesi...

Küresel piyasalarda dolar kurunun değer kazanması gümüş fiyatlarının düşmesine neden oldu. Gümüş resmen ortalığı yıktı geçti. Peki güncel gümüş fiyatları bugün ne kadar? İşte 13 Temmuz 2022 gümüş fiyatlarında son dakika gelişmesi...

OPEC'ten kritik açıklama: Rusya krizi kontrolümüz dışında!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Genel Sekreteri Barkindo kritik açıklamalarda bulundu. Barkindo, Avrupa Birliği yetkililerine küresel petrol piyasalarında yaşanan krizin kendi kontrolleri dışında geliştiğini söyledi.

Petrolün varili 110 doları geçti! Son dakika gelişmesi...

Petrolün varil fiyatı dün FED'in faiz kararı sonrasında 100 doları geçerek, 108 dolar seviyelerine geldi. Bugün ise sabah saatlerinde 109 liraya yükselen petrolün varili şu dakikalarda 110 doları geçti. İşte petrolün varil fiyatında son dakika gelişmeleri...

Konut sektörü Kovid-19'la hareketlendi!

Kovid-19 pandemisinde ekonomistlerin daha önce karşılaşmadığı ve görmediği bir süreç yaşandığına dikkat çeken ekonomist Merve Hande Akmehmet, "Ekonomi üzerindeki en temel etkilerinden bir tanesi inşaat sektörüne ve daha sonra konut sektörüne olan talep ile gelişti" dedi.

Forin Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Ve İnşaat Ltd.Şti. İstanbul Nişantaşı Şubesi açıldı!

Forin Gayrimenkul Geliştirme Danışmanlık Ve İnşaat Ltd.Şti. İstanbul Nişantaşı Şubesi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Tahsin Biber tarafından açıldı.

Türkiye'nin ekonomik durumu 2003'e göre daha görkemli!

Japonya'da koalisyon hükümetinin ortağı Komeito Partisinin Genel Başkanı Yamaguchi, 2003 yılına göre Türkiye'nin ekonomik durumunun daha görkemli bir şekilde geliştiğini söyledi.

Kiralık tatil evleri otellerin yerine geçecek!

Tatil evlerinin kontrolsüz gelişiminden korktuklarını söyleyen ALTİD Başkanı Burhan Sili, sahil kesiminde turistlerin talep gösterdiği bölgelerde ikinci konutların hızlı şekilde geliştiğini söyledi.

Kumluca ekonomisi gelişti mi Haberi

Kumluca ekonomisi gelişti mi

 Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Kaymakam, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ile biraraya geldiği toplantılarda, işbirliğinde proje kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı. 


Türkiye'nin ilk sera atıklarından sera atıklarından elektrik üretimi projesini Kumluca'ya kazandıran BAKA, ilçede proje hazırlama ve KOSGEB işbirliğinde girişimcilik eğitimleri düzenleyecek. Kumluca'da tarımın dışında başka sektörlerin araştırılması, ekoturizm, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi alternatif turizm alanları ile tarım teknolojileri, medikal cihazlar gibi alanlardaki potansiyelin değerlendirilmesi gerekliliği de gündeme geldi. 


BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini yerinde tespit çalışmaları kapsamında, Türkiye'nin sera başkenti Kumluca'da kurum ve kuruluşlar ile bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Kumluca'da ekonomik kalkınma potansiyeli ve çözüm bekleyen sorunlar ile...