12 / 08 / 2024

kurbanlık cezaları

kurbanlık cezaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kurban Bayramı'ndaki hayvan kesimleri sırasında çevrenin kirlenmemesi ve kötü kokuların önlenmesi için tedbir aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sosyal medyada bu fotoğrafı paylaşarak vatandaşı uyardı...

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! 

Her ne kadar çoğunluk ilk günü tercih ediyor olsa da, Kurban Bayramı'nda kurbanlık alışverişi 4 gün boyunca da devam etmektedir. Birçok banka, günlük ATM para çekim limitini sınırlı mikarda tutarken, ATM'lerde de o tarihten itibaren limitler değişecek. Limitlerin değişeceği tarih ne zaman?

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Kurbanlık fiyatları 2 senede yüzde 566 zamlandı! 2022'de 15 bin TL olan büyükbaş hayvan fiyatı şimdi 100 bin TL'yi aştı!

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, karkas et ve kurbanlık fiyatlarında yaşanan artışı açıkladı. İşte bayram öncesi şok eden o rakamlar...

Borsa İstanbul’da bayram öncesi kurbanlık niyetine yatırımcıyı kestiler!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksindeki düşüş sürüyor. Borsaya vergi söylentileriyle başlayan satış süreci devam ederken, temel analist Adem Ayan, Kurban Bayramı öncesi yatırımcının kurban niyetine kesildiği benzetmesini yaptı. Takipçilerinden yorum yağdı.

Kurbanlık fiyatları tek tek açıklandı! CarrefourSA, Migros, A101 kurban fiyatları ne kadar? 

CarrefourSA, Migros, A101 kurban fiyatlarını tek tek açıkladı. Kurbanlık satışı yapılan marketler, veteriner, noter ve din görevlisi eşliğinde İslami usullere uygun kurban kesimi hizmeti sunuyor. İşte market market kurbanlık fiyatları 29 Mayıs 2024...

Kurban Bayramı yaklaşıyor! Kurbanlık koyun fiyatları ne kadar oldu?

İstanbul'da belirlenen kurban satış noktalarında hazırlıklar devam ederken kurbanlık fiyatlarının büyükbaş için 90 ile 180 bin lira arasında, küçükbaş için ise 8 bin ile 18 bin lira arasında değişeceği belirtiliyor.

Kurbanlık fiyatlarında balon!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala 2024 kurbanlık fiyatları belli olmaya başladı. Kurban fiyatları görenleri hayrete düşürürken, Kripto fenomeni Murat Ali Calman, sosyal medya hesabından kurban fiyatlarında balon oluştuğunu söyledi. İşte o açıklama...

İl il küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu: Kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Kurban Bayramı yaklaşırken, insanlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merakla araştırılıyor. Ankara, İstanbul ve pek çok ilde küçükbaş ve büyükbaş kurban fiyatları ortalama şekilde belirlendi. Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 50 civarında yükseldi. İşte kurbanlık canlı hayvan kilo fiyatları 2024!

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ticaret Bakanı Bolat Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "fiyat etiketi" uygulamasının 1 Ocak 2024 itibari ile başlayacağını duyurdu. Fake hesaplarla sahte kimliklere ilan yayınlamaya cezalar getirdiklerini anımsatan Bakan Bolat, "Emlak sitelerindeki ilanları sıkı takip ediyoruz" dedi.

Gümrük cezaları ve fazla çalışma ücretleri artırıldı

Gümrük Kanunu ve buna dayalı olan mevzuata aykırı hareket edenlere uygulanan usulsüzlük cezası ile fazla çalışma ücretlerine ilişkin rakamlar, yüzde 58,46 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında yükseltildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Ehliyeti olanlar dikkat! Ehliyetini yenilemeyenleri büyük ceza bekliyor...

Ülkemizde ehliyet sahiplerini çok yakından ilgilendiren önemli bir gelişme kaydedildi. Buna göre, aktarılan haber doğrultusunda geçtiğimiz yılın sonunda bitmesi gereken ehliyet yenileme süresi uzamıştı. Fakat bu süreçte 15 TL ödeme yaparak ehliyetini yenilemeyenleri büyük cezaların beklediği açıklan

Arabası olanlara kötü haber! Trafik cezaları, MTV ve ehliyet ücretlerinde gecikme zammı arttı!

Türkiye kapsamında trafik cezaları, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve gelir vergisi gibi kamu alacaklarına ödenmeyen borçlara zam geldi.

kurbanlık cezaları Haberi

kurbanlık cezaları


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kurban Bayramı'ndaki hayvan kesimleri sırasında çevrenin kirlenmemesi ve kötü kokuların önlenmesi için bir dizi tedbir aldı. Bakanlık, 81 ildeki denetim ekiplerinin Kurban Bayramı boyunca çalışması için genelge gönderdi.


Buna göre, bakanlık ekipleri, zabıtalarla birlikte bayram boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Bakanlık, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını isterken, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin alo 181 hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.


Kurban parası cezaya gitmesin


Hayvan kesim noktalarının nasıl olacağının genelgede belirtildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar şunları söyledi: “Kesim yerlerinin altı beton ve sızdırmaz olmalı. Kesim anında çıkacak atıklar bertaraf edilmeli. Atıkların nereye götürüleceği belirlenmeli. Kesim sonrasında kesim yerinde kan olmamalı, kesim bittikten sonra kireçleme yapılmalı, kurban derilerinin...