04 / 05 / 2024

Küresel risk sermayesi

Küresel risk sermayesi

Küresel Risk Sermayesi raporuna göre, risk sermayesi kapsamında yapılan yatırımların şirketlere  gelecek 5 yıl içinde 1 trilyon dolara ulaşacağı düşünülüyor.

Küresel inşaat üretim raporu belli oldu! 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olacak!

Avrupa'daki iflas artışları devam ederken Türkiye'de inşaat sektöründe büyüme devam ediyor. Allianz Trade İnşaat Sektörü Risk raporuna göre; küresel inşaat üretiminin 2030'a kadar 15,5 trilyon dolar olması bekleniyor.

Bakan Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi! Yabancı yatırım için tarih verdi!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 2,5 yılın en düşük seviyesine düşerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Küresel fon akışı hızlanacak' dedi, yabancı yatırım için tarih verdi. İşte detaylar...

Hastane saldırısı sonrası küresel piyasalar karıştı!

Küresel piyasalarda, dün gece Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırının ardından risk algısı yeniden güçlenirken, çatışmanın daha geniş alanlara yayılabileceği ve petrol arzını etkileyebileceği ihtimali varlık fiyatları üzerinde etkili oluyor.

ABD enflasyon verisi küresel altın piyasasını sarsabilir!

ABD enflasyon verisinin yarın açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarında sürpriz hareketler yaşanabilir. Uzmanlar, beklenmedik sonuçların küresel piyasalarda risk iştahını etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Küresel piyasalarda Fed'in kararı bekleniyor! Altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'de gerçekleştireceği sunum öncesi risk iştahı düşük ilerliyor. Peki altın, dolar, Borsa ve endekslerde son durum ne?

Küresel piyasalar yeni haftaya düşük risk iştahıyla başladı!

Küresel piyasalar, Fed'in para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yeni haftaya negatif bir seyir ile başlarken, Fed Başkanı Powell ve diğer Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacağı sözle yönlendirmeler yatırımcıların da odağında yer alıyor.

Küresel piyasalarda pozitif seyir: Altın, dolar, borsa ve endekslerde son durum ne? 

Küresel piyasalarda, merkez bankalarının "şahin" politikaları yakında terk edebileceği öngörüsünün güç kazanması risk iştahına destek oluyor. İşte piyasalardaki son durum...

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle risk iştahı düşük seyrediyor.

Küresel piyasalar yön arıyor! Risk algısı güçleniyor! 

Küresel piyasalarda, resesyon ve enflasyon ikileminde artan belirsizliklerle risk algısı güç kazanmayı sürdürürken, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin pozitif haber akışı sınırlı da olsa risk algısının törpülenmesini sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Küresel piyasalarda, ABD'deki borç limiti krizine ilişkin prensip anlaşmasına varıldığına ilişkin açıklamalarla risk iştahı artarken, yoğun veri gündemi ve Fed'in para politikasına ilişkin fiyatlamalar yatırımcıların odağında bulunuyor.

Küresel piyasalarda son dakika! Yeni haftaya temkinli başladı!

Küresel piyasalarda, geçtiğimiz hafta ABD haricinde risk iştahının yüksek kaldığı belirlenirken, ABD, Almanya ve Çin'in enflasyon verilerinin açıklanacağı yeni haftada yoğun veri gündemi ve siyasi haber akışının fiyatlamaları yönlendirmesi öngörülüyor. İşte küresel piyasalardaki son durum...

Küresel piyasalarda tedirginlik! Karışık seyirle başladı!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ultra şahin para politikaları sonucunda yaklaşıldığı ile ilgili şekilde güçlenen beklentiler risk iştahını oluştursa da Çin'deki siyasi gelişmeler ile birlikte pay piyasaları haftaya karışık seyir ile başladı. İşte detaylar…

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Küresel risk sermayesi Haberi

Küresel risk sermayesi

Yüksek büyüme potansiyeline sahip girişimlere yapılan yatırım olarak nitelendirilen risk sermayesinin, Aralık 2018 itibarıyla 856 milyar dolara ulaştığı belirtilirken, bu rakamın 2022'de 1 trilyon dolara tırmanacağı öngörülüyor.

Merkezi Londra'da bulunan alternatif varlık fonu şirketi Preqin ile dünya çapında risk sermayesi fonu grubu Vertex Holding tarafından ortaklaşa hazırlanan Küresel Risk Sermayesi raporuna göre, yönetim altındaki risk sermayesi varlıkları son 5 yılda ikiye katlanarak Aralık 2018 itibarıyla 856 milyar dolara ulaştı.

Söz konusu artış hızı göz önüne alındığında, risk sermayesi kapsamında şirketlere yapılan yatırımların gelecek 5 yıl içinde 1 trilyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Küresel bir endüstri haline gelen risk sermayesi açısından, ABD en büyük piyasa olma özelliğini sürdürdü. Öte yandan risk sermayesindeki büyüme hızı açısından Çin başta olmak üzere Asya ülkeleri öne...