02 / 05 / 2024

Kürtün Belediyesi hizmet binası

Kürtün Belediyesi hizmet binası

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Kürtün Belediyesi yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Yeni yılın ilk ayında açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı 51 bin 998 TL oldu!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporunda yer alan rakamlara göre; Ocak 2024'te Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı 15 bin 33 TL, yoksulluk sınırı ise 51 bin 998 Türk Lİrası olarak belirlendi. 

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

İzmir Karabağlar Belediyesi'nin Osman Aksüner, Aşık Veysel ve kısmen Aydın mahallesini kapsayan 106 hektarlık dönüşüm bölgesi ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan istediği tam yetki kabul edilmedi. Kentsel dönüşüm konusu Meclis'te masaya yatırıldı.  

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Açlık sınırı 13 bin lirayı, yoksulluk sınırı 43 bin lirayı aştı! Yoksulluk sınırı asgari ücretin 3 katına yaklaştı!

Dört kişili bir ailenin aylık mutfak harcamasını kapsayan açlık sınırı bir ay içinde 1. 136 lira yükseldi ve 13 bin 334 lira oldu. Yoksulluk sınırı ise bir ayda tam 3 bin 700 lira arttı ve 43 bin 433 lira oldu. İşte ayrıntılar...

SGK resmen duyurdu! Emeklilik hayalleriniz suya düşebilir! Hemen hizmet dökümünüze bakın!

Emeklilik hakkı kazanmak için gün, prim ve yıl koşullarını yerine getirmek önemli. Fakat hizmet dökümünüzde yer alan bazı harf kodlamaları da emekliliğinizi etkileyebilir. Özellikle "S," "Ş," ve "K" gibi harfler, emeklilik müracaatınızın iptal edilmesine veya ertelenmesine neden olabilir.

İki büyük ilçe belediyesi 246,5 milyonluk gayrimenkul satışı için düğmeye bastı!

Bursa’da iki büyük ilçe belediyesi seçim öncesi gayrimenkullerini satışa çıkardı. Osmangazi ve Mustafakemalpaşa belediyelerinin mülkiyetindeki arsaların satışı için düğmeye basıldı.

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu! 

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeçen tarafından kuruldu.

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Açlık sınırı 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı 36 bin 91 lira oldu! Haziran rakamları açıklandı!

BİSAM'ın açlık yoksulluk sınırı raporuna göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Haziran'da 10 bin 434 lira, yoksulluk sınırı ise 36 bin 91 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!

BİSAM, Mayıs 2023 dönemi için dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gerekli olan harcama tutarını ifade eden açlık sınırını 10 bin 72 TL, yoksulluk sınırını ise 34 bin 838 TL şeklinde hesapladı. 

Açlık sınırı 10 bin TL'yi aştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lira oldu!

Birleşik Kamu-İş, dört kişilik bir ailenin mutfak alışverişini içeren açlık sınırının, Şubat ayında bir önceki aya kıyasla 463 lira artarak 10 bin 259 TL'ye yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 26 bin 994 liraya çıktığını açıkladı. İşte detaylar...

Gümüşhane Kürtün TOKİ'de 2 bin 280 TL taksitle! 

TOKİ Gümüşhane Kürtün 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Kürtün'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Kürtün'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Kürtün sosyal konut projesi... 

Kürtün Belediyesi hizmet binası Haberi

Kürtün Belediyesi hizmet binası

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane'nin 52 tünelle adeta tüneller şehri olduğunu söyledi. Vali Memiş, Kürtün Belediyesinin yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Gümüşhane'nin son 14 yılda çok büyük hizmetler aldığını belirtti.


Kentin 52 tünelle adeta tüneller şehri olduğunu vurgulayan Memiş, "Büyük kamu yatırımlarını son yıllarda almaya başladık. Birkaç ay içerisinde Şiran Belediyesinin de hizmet binası tamamlanacak. Bütün belediye başkalarından memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Belediye hizmetleri yapmakla tükenmiyor. Birisini yaparsınız, öbürü başlar. Bu hizmetleri önceliklemek lazım. Hizmet binaları da bu açıdan çok önemli." dedi.


Memiş, Kürtün ilçesinin sahip olduğu yayla sayısının çokluğuna dikkati çekerek, vatandaşların yaz aylarında çoğunlukla yaylada konakladıklarını anlattı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ise Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde kirli emelleri olan uluslararası şer...