21 / 05 / 2024

kuyumcular somada taş kesim atölyesi mi kuracak

kuyumcular somada taş kesim atölyesi mi kuracak

İstanbul Kuyumcular Odası ( İKO ), 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma ’da kömür madenciliğine alternatif istihdam alanı yaratmak üzere kıymetli taş kesim atölyesi kurmayı planlıyor.

Altında makas açıldı, sosyal medyada yurt dışından alın paylaşımları arttı

Altın alım satımında ekranlardaki fiyat ile kuyumcular arasındaki fiyat açıldı. 1 gram altında 200 TL’yi bulan makas farkı piyasayı karıştırdı. Sosyal medyada yurt dışına gidenler altını oradan alsın paylaşımları yapılmaya başlandı, 1 gram altının yaklaşık 5 dolar daha ucuz olduğu belirtildi

Reşat altın fiyatı görenleri şaşırttı! Vatandaş çeyrek altın bulamıyor, yarım altın alıyor! Kuyumcular doldu taştı

Altın fiyatları düşmeye devam ediyor. Yatırımcılar altın fiyatlarının düşmesi ile kuyumculara akın ederken, piyasada çeyrek altın sıkıntısı yaşanmaya başladı. Çeyrek altın bulamayanlar ise tercihlerini yarım altından yana kullanıyor. Bugün çeyrek altın ne kadar? Reşat altın fiyatı bugün kaç lira?

Gram altın 50 TL düştü! Altın almak isteyenler kuyumculara akın etti! 2 Nisan 2024 altın fiyatları

2 Nisan 2024 altın fiyatları güne düşüşle başladı. Altın almak isteyen yatırımcılar ise kuyumcuların yolunu tuttu. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın kaç lira? 2 Nisan 2024 altın fiyatları.

Kuyumcular Odası Başkanı resmen açıkladı! Çeyrek altın 2024 sonunda işte bu kadar olacak!

Yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçları arasında yer alan gram ve çeyrek altın ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu yaptığı açıklamada hem gram hem de çeyrek altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

Altın fiyatlarında yeni dönem! Sorunlar kökten çözülecek! Altını olanlar acil baksın!

Televizyonda verilen işlenmemiş altın ile kuyumculardaki işlenmiş altın fiyatları arasındaki fark nedeniyle yaşanan problemi mercek altına alan kuyumcular, tüketicinin işlenmiş altın fiyatına doğru ulaşabilmesi için mobil uygulama geliştirdi.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Altının kalbini bile tanıyan kuyumculardan flaş altın açıklaması. Rakam verdiler. Düğün öncesi bakın

Altını en iyi bilen kuyumculardan altın fiyatları hakkında flaş açıklama geldi. Kuyumcuların bu açıklamaları düğün sezonu olması nedeniyle büyük ilgi gördü.

Altın Fiyatlarındaki Belirsizlik Devam Ediyor: Gram Altın Ne Zaman Düşer?

Kuyumcu esnafından altın fiyatları hakkında bazı tahminler geldi. Şu an altın almak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan biri de 'Gram altın düşecek mi?' sorusudur. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarıyla ilgili bazı tahminlerde bulundu. 

Altın bilezik fiyatları mum gibi eriyor! Kuyumcular doldu taştı! 22 Mayıs Pazartesi bilezik fiyatları

22 Mayıs Pazartesi altın fiyatları güne düşüle başladı. Altın gerilerken altın bilezik fiyatları da adeta mum gibi eridi. Kuyumcular doldu taştı! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 22 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Altın bilezik fiyatları düştü! Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! 16 Mayıs altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı. Altının gramı tekrar 1300'lü seviyelere gerilerken altın bilezik fiyatları da düştü. Kuyumcular doldu taştı! Düğünü olanlar müjde! Altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 16 Mayıs altın bilezik fiyatları.

Altın satışları ikiye katlandı! Yatırımcılar Kapalıçarşı'ya akın ediyor! Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın fiyatlarındaki hareketlilik ve seçim sonrası belirsizlik yatırımcıları Kapalıçarşı'ya akın ettirdi. Kuyumcular resmen doldu taştı!

Altın ters takla attı, olanlar oldu! Rakamı duyan kuyumculara akın ediyor!

Analistlere göre altın fiyatları düşüşe geçebilir! Kuyumcuların duyurduğu son fiyatlar ile birlikte vatandaşların ilgisi yön değiştirdi. İşte, son durum ve uzman tahminleri.

Atak yapan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Kuyumcular o tarihte dolup taşacak

Gümüş fiyatları 18 lira seviyesine kadar yükseldi. Gümüş fiyatları yükselmeye devam ederken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş gümüşün geleceği en yüksek rakamı tarih vererek açıkladı.  Kuyumcular o tarihte dolup taşacak.

kuyumcular somada taş kesim atölyesi mi kuracak Haberi

kuyumcular somada taş kesim atölyesi mi kuracak


İstanbul Kuyumcular Odası (İKO), 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma’da kömür madenciliğine alternatif istihdam alanı yaratmak üzere kıymetli taş kesim atölyesi kurmayı planlıyor. Türkiye’deki yaklaşık 30 bin kuyumcunun dört gözle beklediği işlenmemiş değerli/yarı değerli taşların ithalinden alınan ÖTV’nin kaldırılarak yerine yüzde 18 KDV’nin getirilmesini de içeren Torba Kanun Tasarısı’nın önümüzdeki dönemde yasalaşmasının ardından, Türkiye’de elmas ve kıymetli taş kesim atölyelerinin kurulmasının önü açılacak. İstanbullu kuyumcular, bu alandaki yatırımlardan ilkini Soma’da gerçekleştirmeyi planlıyor. Çok ortaklı bir yapı şeklinde kurulması planlanan atölyede, 2-3 bin kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. 


İKO Başkanı Norayr İşler, düzenleme ile 2005’ten beri sektörün gelişmesini engelleyen ÖTV sorununun çözüldüğünü söyledi. 


Düzenleme sektörü yüzde 300 büyütür 


İşler, düzenleme ile Türkiye’de “elmas ve kıymetli taş kesim (işleme) atölyesi” adında yeni bir sektör ve en...