04 / 05 / 2024

Latin Amerika yeni yatırımları

Latin Amerika yeni yatırımları

Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı...

Amerika'da konut başlangıçları ocak ayında geriledi

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, ocak ayında yüzde 14,8 azalış ile 1 milyon 331 bine gerileyerek Nisan 2020 yılından bu zamana en büyük düşüşünü yaşadı.

ABD'de yeni konut satışı beklentilerin üzerine çıktı

Amerika'da yeni konut satışları, geçen sene aralık ayında aylık bazda yüzde 8 artış ile 664 bine kadar yükseldi.

JP Morgan’dan resmen kıyamet senaryosu: ‘Dünya, Amerika’nın yüzde 7 faiz oranına hazır olmayabilir’

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’sundan yeni uyarı geldi: “Amerika’da faiz oranlarının yüzde 7 olması, Amerikan ekonomisini resesyona sürükleyebilir ve aynı zamanda, finansal piyasalarda riskten kaçınmayı tetikleyebilir.”

Latin Amerika’nın dev şirketi Türkiye’de elektrikli motor montajı yapacak!

40 bin çalışanı ve 19 milyar dolarlık cirosu olan Brezilyalı WEG, Kocaeli’nde açılan tesiste elektrik motorlarının montajını sağlayacak. Firmanın Türkiye tesisi Ortadoğu bölgesindeki ilk üretim noktası olacak.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

15 TL'yi geçen gümüşte yeni rekor göründü! Gümüş yatırımcıları acil bakın! İslam Memiş'ten kırmızı kodla uyarı geldi

Amerika Merkez Bankası faiz kararının açıklanmasının ardından gümüş fiyatları 15 TL seviyesini geçti. Yükselen gümüş fiyatları için yeni rekor göründü! Gümüş yatırımcıları acil bakın! İslam Memiş'ten kırmızı kodla uyarı geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nden Çin'e çip ihracatına yeni kısıtlamalar!

ABD hükümeti, Çin'in askeri gücü için gereken kritik teknolojiye erişmesini önlemek için ülkeye gelişmiş çip ihracatına yeni kısıtlamalar getirdi.

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu!

İnşaat ve yapı malzemeleri sektörünün yeni rotası ABD pazarı oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası UR-GE projesi çerçevesinde ilk yurt dışı iş gezisi organizasyonunu Amerika Birleşik Devletleri'ne gerçekleştirdi. 

Konut yatırımının yeni gözdesi Miami oldu!

Yüksek kira getirisi, eyalet vergisi bulunmaması gibi avantajlarıyla Miami’den ev almak, Avrupa’dan Rusya’dan ve Amerika'nın çeşitli eyaletlerinden başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından yatırımcıların yeni gözdesi oldu.

Latin Amerika'ya lojistik merkezi inşa edilecek!

"Evsid Connect Latin Amerika" sanal ticaret etkinliğinde konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Latin Amerika'ya yeni bir lojistik merkezi inşası için çalışmalara başlandığını dile getirdi. 

Çelik sektörü yeni pazarlara açılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Yeni pazar arayışlarımız doğrultusunda çelik ithalatlarında artış gözlemlediğimiz Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika bölgeleri öne çıkan hedef pazarlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Latin Amerika yeni yatırımları Haberi

Latin Amerika yeni yatırımları

Pasifik İttifakı Protokolü'nü imzalayan dört Latin ülkesi, yaklaşık 50 milyar dolarlık altyapı projesi için Türk müteahhitleri davet etti.


Türkiye'nin ihracat ve yurtdışı yatırım haritasında biraz sönük kalan Latin Amerika, dünya genelinde tanıtım hamlesi başlattı. Bu amaçla geçtiğimiz şubat ayında Meksika, Kolombiya, Şili ve Peru dörtlü Pasifik İttifakı Ticaret Protokolü'nü devreye aldı. Protokolün temsilcileri geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da ülkelerini ve yatırım fırsatlarını anlatmak üzere toplantı düzenledi. 


YATIRIMA BEKLİYORLAR 

İttifakın Türkiye'deki Genel Sekreteri Gülşan Atalay, protokolle dört ülke arasındaki ticaretin yüzde 92'sinin gümrüksüz hale geldiğini belirterek, bu durumun bölgeye gitmek isteyen Türk yatırımcılar için bir fırsat olduğunu vurguladı. Son 10 yıldır ekonomi ve dünyayla entegrasyon konusunda büyük adım atıldığını belirten Atalay, bu kapsamda büyük kamu yatırımlarına ağırlık verildiğini söyledi. Otoyol, havalimanı, hastane, baraj gölü gibi...