21 / 05 / 2024

letonyada süpermarket çatısının çökmesi

letonyada süpermarket çatısının çökmesi

Letonya' nın başkenti Riga' da bir süpermarketin önceki gece kısmen çöken çatının bir bölümünün daha çöktüğü belirtildi. İtfaiye yetkilileri, yeni çökmede yaralanan olmadığını açıkladı....

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

Orta sınıf, özel hastanelerden resmen koptu. Özel Hastaneler Derneği Başkanı Reşat Bahat, SGK’nin enflasyon oranında yükseltmediği fark ödemeleri nedeniyle özel hastanelerin orta sınıf için pahalılaştığını ifade etti.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Yüzde 25 sınırına uyulmazsa ne olacak?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıklara ilişkin yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Temmuzda bitmesi beklenen kira artışında yüzde 25 sınırlamasının tekrar uzatılacağı yönündeki açıklamaların ardından düzenlemeye ev sahiplerine uygulanacak yaptırımlar merak ediliyor.

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın ne kadara satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın, yenilikçi teknolojisi ve güvenilir özellikleri ile size mutfağınızda yeni deneyimler yaşatır.

FIAT Ticari araçlarda yarısını şimdi yarısını 1 sene sonra ödeme fırsatı! Fiat 31 Ekim 2022 fiyat listesi

Fiat ticari araçlardan Doblo ve Fiorinolarda yarısını şimdi kalanını 1 sene ödeme fırsatı ayrıcalığı sizleri bekliyor. İşte kampanyaya dair her şey.. FIAT 31 Ekim 2022 fiyat listesi..

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

TBMM’nin açılmasının ardından EYT konusu yeniden gündeme geldi. Yıl ve prim gününü dolduran sigortalı çalışanlar yıl şartını dolduramadığı için emekli olamamaktaydı. Düzenleme üzerinde teknik çalışmalar devam ederken, alt sınırın ortaya atılması kafaları karıştırdı. İşte tüm detaylar...

Altın yatırımcısının gözü burada! Uzmanlar uyarıyor!

Yatırım Uzmanları, yeni Reşat altın alacaklar için parlak ve 22 ayar olmasına dikkat edilmesi yönünde uyarıda bulundu. Bunun yanı sıra, yeni Reşat altınlar yatırım aracı olarak kullanılacak. Alırken dikkat edilmesi konusunda uzmanlar uyarıyor.

Fırladı! Altın yatırımcısının ağzı kulaklarında! Bu rakamlar çok konuşulacak! Son dakika altın fiyatları 21 Haziran 2022

Milyonlarca yatırımı ve altın almak isteyenler altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Bugün altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini gören altın yatırımcısının ağzı kulaklarında. Peki gram altın, çeyrek altın, 22 ayar atın ne kadar? İşte son dakika altın fiyatları 21 Haziran 2022.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı!

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek olan Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı.

letonyada süpermarket çatısının çökmesi Haberi

letonyada süpermarket çatısının çökmesi

Bu arada enkaz altından çıkarılan cesetlerin sayısı 54'e yükseldi. Enkaz altında 10 cesedin daha bulunduğu tahmin ediliyor.


Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ise olayı, 'savunmasız ve masum birçok insanın öldürülmesi' olarak nitelendirdi ve sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi. 


Baltık ülkesinde 1991'de bağımsızlığını kazanmasından bu yana yaşanan en büyük trajedi sebebiyle 3 günlük yas ilan...