17 / 05 / 2024

Lloyds Şehir Risk Endeksi istanbul

Lloyds Şehir Risk Endeksi istanbul

Lloyd's’un 'Şehir Risk Endeksi' araştırmasına göre, Türkiye'nin en büyük 8 ekonomik merkezinin doğal afetlere karşı sigorta teminatı eksiği nedeniyle ülkenin GSYİH'sinin 88,5 milyar doları doğal afetlerin tehdidi altında.

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

Kırşehir'in deprem risk haritası TBMM gündeminde!

Kırşehir'in deprem risk haritası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ABB'de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı toplantısında, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı ile 5 şube müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı...

Eskişehir Çarşı'nın zemini için risk uyarısı!

Eskişehir'de çarşı bölgesinin zemininin yumuşak zemin olduğunu söyleyen TMMOB Mimarlar Odası Şube Başkanı Didar Duygu Altuntaş, “Çarşı bölgesinin zemini ciddi riskli. Sıvılaşma riski yüksek. Zemin yumuşak olduğu için tehlikeli” dedi.

Yeni Eskişehir Stadyumu'nda müsabaka yapılamayacak!

Yeni Eskişehir Stadyumu için karar verildi. Eskişehir İl Spor Güvenlik Kurulu'ndan çıkan kararda, stadın hala risk teşkil ettiği ve müsabaka yapılamayacağı söylendi...

Kartepe Zirvesi'ne Şehir ve Şehircilik teması ile devam edilsin!

Kocaeli’de gerçekleşen Kartepe Zirvesi’nin kapanışında konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, “Bilerek bir risk aldık. Kentlerdeki mutsuzluğun da ele alınacağını bile bile bu konuyu gündeme getirdik. Şehirlerde mutluluk ve mutsuzluğun sorgulanmasını istedim” dedi...

İBB, risk oluşturabilecek metro projelerini yeniden ele alıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, finansal sorunlar sebebiyle durdurulan, mevcut haliyle kent için risk oluşturabilecek metro projelerini yeniden ele alıyor. 

Trabzon'da risk taşıyan binalar tespit edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'daki tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Bunları risk gruplarına göre ayıracağız ve en acillerinden başlayarak yıkacağız." diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi'nden Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu!

Ataşehir Belediyesi, asbest maddesinin zararlarıyla ilgili olarak “Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu” düzenledi.

Lloyds Şehir Risk Endeksi istanbul Haberi

Lloyds Şehir Risk Endeksi istanbul

Uzmanlaşmış sigorta birliği Lloyd's’un araştırmasına göre Türkiye'nin en büyük 8 ekonomik merkezinin doğal afetlere karşı sigorta teminatı eksiği nedeniyle ülkenin GSYİH'sinin yaklaşık 90 milyar doları önümüzdeki 10 yılda risk altında... 


DEPREM, SEL VE KURAKLIK 

Lloyd's Şehir Risk Endeksi araştırması, doğal tehditlere ilişkin tüm dünyadan 301 büyük şehri analiz ediyor. Çalışmaya göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep ve Konya'da deprem, sel, kuraklık ve sıcak dalgası gibi doğa olaylarının yol açtığı felaketler riskli GSYİH'nın 88,5 milyar dolarına karşılık geliyor. Borsa kriz ve petrol krizi gibi beşeri tehditler ise GSYİH'nın 61,97 milyar dolarını tehlikeye atıyor.  En büyük ekonomik risk, GSYİH'nin 50,4 milyar dolarını tehdit altına sokan deprem tehlikesi. Bu tehdit İzmir'deki riskli GSYİH'nin neredeyse yarısını, İstanbul'da ise yaklaşık üçte birini oluşturuyor. 


Sigortalılık oranı...