29 / 04 / 2024

lojman başvurusu nasıl yapılır

lojman başvurusu nasıl yapılır

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen evler olarak tanımlanıyor. Peki, lojmanlara nasıl başvurulur? Lojman evleri nasıl tahsis edilir?

Lojman tahsis talep süreci!

Lojman evlerini, Kamu Konutları Yönetmeliğinde açıklanan kimseler kiralayabiliyor. Lojman kiralamak isteyen kimselerin öncelikle kuruma talep formlarını vermeleri gerekiyor. Peki, lojman tahsis talep süreci nasıl işler?

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? Hasta bezi ödemesinde detaylar belli oldu! e-Devlet hasta bezi sorgulama!

SGK hasta bezi başvurusu ve ödemeleri ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki SGK hasta bezi başvurusu nasıl yapılır 2024? e-Devlet'ten hasta bezi sorgulaması yapılır mı?

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Genel Sağlık Sigortası (GSS) başvurusu nasıl yapılır? Belgeler ve detaylar burada!

Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) başvurmak için gereken belgeler ve e-devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağına dair bilgiler önemlidir. Peki Genel Sağlık Sigortası başvurusu nasıl yapılır, gereken belgeler nelerdir? İşte GSS başvurusu hakkında detaylı bilgiler haberin devamında...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır 2023? Ücretli öğretmen maaşı kaç TL? Başvurmak isteyenler şimdi bakın! 

2023-2024 Eğitim yılının başlamasına kısa bir zaman kala ücretli öğretmenlik başvuruları gündeme geldi. Peki Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır 2023?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal destekleri: İBB Halk Süt başvurusu nasıl yapılır? İşte yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından başlatılan Halk Süt Projesi, ihtiyaç sahibi, muhtaç ve dar gelirli ailelere çocuklarının süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla büyük bir destek sağlıyor. Peki, İBB Halk Süt'e nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023? 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi! Depremzedeler dikkat! 

AFAD Afetzede Hak Sahipliği için şu ana kadar 137 bin 596 hak sahipliği başvuru geldi. Peki AFAD hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır 2023?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? 

Yurt dışına seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar vize başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Vize başvurusu nasıl yapılır? Vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır? İşte detaylar...

Depremzede yol desteği detayları belli oldu! Depremzede yol parası başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlara yol parası desteği veriliyor. Peki, destekten kimler faydalanacak? Yol parası desteği için nasıl başvuru yapılacak? İşte detaylar...

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

lojman başvurusu nasıl yapılır Haberi

lojman başvurusu nasıl yapılır

Lojmanlara nasıl başvurulur?

2946 sayılı Kamu Konutları Kanununun 2 nci maddesinde belirtilen kurum personeline kamu konutlarının tahsis şekli, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ait usül, esas ve şartlar ile uygulamaya dair diğer hususları tespit eden yönetmelik kapsamında lojman evlere yer veriliyor.


Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen evler olarak tanımlanıyor. Peki, lojmanlara nasıl başvurulur?


Kamu Konutlarının Tahsis Usül ve Esasları

Özel Tahsis Konutların Tahsis Şekli

Madde 7 – Özel tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilir.


Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmaz, bu göreve seçilme veya atanma yeterlidir.


Görev Tahsisli Konutların Tahsis Şekli


Madde 8 – Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya...